Το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις “Ίσες Ευκαιρίες στη Ζωή για τα Άτομα με Αναπηρίες“, την Πέμπτη 28-11-2019, στις 12:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής. Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης θα είναι η Γιαννιώτισσα παραολυμπιονίκης κα Ανθή Λιάγκου.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στα πλαίσια αυτής της ημέρας το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής διοργανώνει την εκδήλωση. Σκοπός της είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό και στην κοινωνική ζωή.

Η παραολυμπιονίκης κα Ανθή Λιάγκου θα μιλήσει στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα συζητήσουν μαζί για:

  • Τον καθημερινό αγώνα μετακίνησης που δίνουν τα Άτομα με Αναπηρίες στην πόλη μας.
  • Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν  στην πρόσβαση στο σχολείο καθώς και σε διάφορες υπηρεσίες.
  • Τον αθλητισμό και τις παγκόσμιες διακρίσεις της.

Η κα Ανθή Λιάγκου, είναι αθλήτρια του Πύρρου ΑΜΕΑ Ιωαννίνων. Η αναπηρία της είναι εγκεφαλική παράλυση δεξιάς πλευράς. Με τον αθλητισμό άρχισε να ασχολείται το 2008 στην κατηγορία F33.

Η πρώτη της επιτυχία ήρθε το 2014 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Σουόνσι της Αγγλίας που έλαβε την 3η θέση στην σφαιροβολία.

Το 2015 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία, πανευρωπαϊκό ρεκόρ στο ακόντιο και έλαβε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα όπου έλαβε την 3η θέση στη σφαιροβολία.

Το 2016 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία, πανευρωπαϊκό ρεκόρ στο ακόντιο, έλαβε μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Γκροσέτο της Ιταλίας όπου κατέκτησε την 2η θέση.

Το 2017 βελτίωσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία, και έλαβε την 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο.

Το 2018 έλαβε την τρίτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο.

Το 2019 έλαβε τη 10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ντουμπάι.