Το 2020 και η νέα ποδηλατική αγωνιστική χρονιά πλησιάζουν. Μαζί τους και η αντίστροφη μέτρηση για τον 8ο κατά σειρά «Protect Aoos» MTB Ultra στα βουνά και τις κορυφές της Βόρειας Πίνδου.

Tην τελευταία Κυριακή του Αυγούστου (30/8) η Βωβούσα θα περιμένει πανέτοιμη τους φίλους της ορεινής ποδηλασίας να λάβουν θέση στην γραμμή της εκκίνησης των «Protect Aoos» MTB Ultra | Marathon & Race.

Ο «Protect Aoos» MTB Ultra έρχεται και το 2020 περιλαμβάνοντας την κλασική πλέον και απαιτητική Ultra διαδρομή, των 120 χιλιομέτρων, με αρκετά σφιχτά χρονικά όρια, τα 3.500μ θετική υψομετρική και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό δεύτερο μισό. Την Marathon διαδρομή για τους φίλους του αγώνα που επιθυμούν να απολαύσουν τα πρώτα 73 χιλιόμετρα του «Protect Aoos» MTB Ultra με 2.100μ θετική υψομετρική και χωρίς τα πιεστικά του χρονικά όρια. Και την φιλική Race διαδρομή, των 30 χιλιομέτρων (+855μ), σε μια χάραξη που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις από δασικές διαδρομές μέχρι μονοπάτια και περάσματα του Αώου ποταμού.

Οι Ultra και Marathon διαδρομές, περνούν τα 1.700 μ. υψόμετρο κερδίζοντας μια πανοραμική θέα της χαράδρας του Αώου μετά την ανάβαση της Λάιστας. Ενώ άλλες δύο φορές οι ποδηλάτες θα διασχίσουν περάσματα πάνω από τα 1600 μ. Μικρές αλλαγές που σχεδιάζονται δεν θα επιφέρουν αλλαγές στις διαδρομές.

Το ραντεβού, λοιπόν, ανανεώνεται σε έναν από τους ομορφότερους και ταυτόχρονα απαιτητικούς αγώνες ΜΤΒ της χρονιάς, δίνοντας ένα οικολογικό μήνυμα για την προστασία της περιοχής του Αώου ποταμού και των κορυφών της Βόρειας Πίνδου!