image description

Το 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά επισκέφθηκαν δύο πρώην συμπαίκτες στον ΠΑΣ Γιάννινα και προσεχώς αντίπαλοι στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, οι Λεονάρντο Κούτρης και Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Οι δύο ποδοσφαιριστές έστειλαν το δικό τους μήνυμα εν όψει του ντέρμπι των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά:

«Για να γίνουν βήματα μπροστά πρέπει να τολμήσεις και οι ποδοσφαιριστές το πράξαμε. Γίναμε η αλλαγή που θέλουμε να υπάρξει, ώστε όλοι μας να δούμε το ποδόσφαιρο από μία καινούργια οπτική γωνία. Με αισιοδοξία και την ελπίδα πως οδηγούμαστε σε ένα καλύτερο αύριο.

Σήμερα ο Π.Σ.Α.Π. έστειλε το μήνυμα πως δεν υφίστανται διαχωριστικές γραμμές. Οι συνάδελφοί μας Λεονάρντο Κούτρης και Αλέξανδρος Πασχαλάκης επισκέφθηκαν το 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και μοιράστηκαν με τα παιδιά το νόημα του αθλητισμού. Αντίπαλοι είμαστε μόνο για όσο διαρκεί ένας αγώνας. Στη ζωή πορευόμαστε μαζί, πλάι πλάι, συμπαίκτες…

Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα. Αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας και τροφοδοτεί τα κύτταρά του από την αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου. Είναι χρέος μας να δείξουμε σε όλους πως δύναται να συνυπάρχουμε αρμονικά.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ και η κοινή παρουσία των διεθνών τους ποδοσφαιριστών εκεί που πλάθεται το «αύριο», σηματοδοτεί την είσοδο σε μία νέα εποχή.

Η ανταπόκριση των παιδιών μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον και φύγαμε από κοντά τους πεπεισμένοι πως ναι, διαγράφεται ευοίωνο.

Ευχαριστούμε θερμά τις δύο ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, όπως επίσης τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά και τη Διεύθυνση του 28ου Δημοτικού Πειραιά. Περισσότερο από όλους όμως ευχαριστούμε τους δεκάδες μικρούς μας φίλους, τόσο για το πώς μας φιλοξένησαν, όσο και για τα χαμόγελα που μας χάρισαν απλόχερα. Στην εικόνα τους ήταν σα να λάβαμε το ομορφότερο δώρο.

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…».