Ένα δικό της παιδί, την παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Αμαλία Τσιάβου, τίμησε εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας του Περάματος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος «Το Σπήλαιο» για τις επιτυχίες της και την παγκόσμια πρωτιά στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βουλγαρία.

Η νεαρή κωπηλάτρια από το Πέραμα ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή Ιωαννίνων Γ. Στέφο εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου, υπό τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που τη στήριξαν στην προσπάθειά της με ιδιαίτερη αναφορά στους προπονητές της στο ΝΟΙ Θύμιο Βλάχο και Δημ. Δερέκα, στους ομοσπονδιακούς προπονητές και φυσικά στην οικογένειά της.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλος Τσιρώνης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για την τιμή στο πρόσωπο της Αμαλίας, με στόχο να αποτελέσει ένα πρότυπο και κίνητρο ενασχόλησης και άλλων παιδιών με τον αθλητισμό.

Ο πρώην προπονητής του ΝΟΙ και ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας Θύμιος Βλάχος μίλησε για την πορεία της Αμαλίας Τσιάβου από τα 13 της χρόνια, όταν πήγε στο ΝΟΙ μέχρι και την ανάδειξή της σε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών το 2015.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη εκ μέρους του ΔΣ του ΝΟΙ ο Δημ. Μύταρης και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γ. Στέφος, ενώ ακολούθησε και η προβολή του τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος με περιγραφή και ανάλυση των τεχνικών σημείων από τον κ. Βλάχο.

 

[Πηγή: ele.gr]