Η 3η Δεκεμβρίου είναι χαρακτηρισμένη ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία. Αυτή την ημερομηνία επέλεξε και η ομάδα μπάσκετ του IBC να ανακοινώσει την ίδρυση ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο.

Σε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος αναφέρει:

Τον Μάιο του 2019 διοργανώσαμε στην πόλη μας το 1ο τουρνουά με αμαξίδιο με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, την Εθνική Ελλάδος, τους Αργοναύτες Βόλου, τον Ηροδικό Κομοτηνής και τη Μικτή ΟΣΕΚΑ, με τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Παραολυμπιονίκη κας Ανθής Λιάγκου, επιχειρήσεων της πόλης και εθελοντών πολιτών, υπό την αιγίδα Ομοσπονδίας ΟΣΕΚΑ. Για τον σύλλογό μας αυτή η εκδήλωση ήταν το πρώτο βήμα.

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα για άτομα με αναπηρία στο Ioannina B.C. κάνουμε το επόμενο βήμα και ιδρύουμε την πρώτη Πανηπειρωτική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο με έδρα τα Ιωάννινα. Με κεντρικό σύνθημα τη αφίσα που μας πρόσφεραν τα παιδιά του 2ου Πειραματικού σχολείου Ιωαννίνων στην παραπάνω εκδήλωση «όλοι διαφορετικοί, αλλά μαζί» καλούμε την πόλη να σταθεί δίπλα μας.

Καλούμε κυρίως όμως άτομα με κινητικές δυσκολίες να στελεχώσουν την ομάδα και να κάνουμε μαζί το ταξίδι!!! Οι προπονήσεις αρχίσανε!!!

Υπεύθυνος επικοινωνίας Στέφανος Χατζάρας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής (6945021252)