image description

Ξεκίνησαν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά τα δύο τελευταία προπονητικά κοινόβια για τη φετινή χρονιά, τα οποία διεξάγει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, όπως πάντα, είναι παρών με επίλεκτους αθλητές και στα δύο κοινόβια. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο που αφορά στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και έχει διάρκεια 20 ημέρες συμμετέχουν από πλευράς Ν.Ο.Ι. ο Στέφανος Ντούσκος και ο Θανάσης Παλαιοπάνος, οι οποίοι γνώρισαν διεθνείς διακρίσεις φέτος και ετοιμάζονται για μία πολύ σημαντική αγωνιστική χρονιά έχοντας το βλέμμα στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο κοινόβιο συμμετέχουν συνολικά 11 αθλητές απ’ όλη τη χώρα.

Στο δεύτερο προπονητικό γκρουπ που αφορά στις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων λαμβάνει μέρος ο νεαρός Γιαννιώτης πρωταθλητής Παύλος Φαϊτάς, o οποίος διακρίθηκε φέτος τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τρία χρυσά μετάλλια όσο και στο Βαλκανικό με ένα χρυσό κι ένα χάλκινο. Σ’ αυτό το κοινόβιο συμμετέχουν εννέα αθλητές και αθλήτριες.

 

Τιμητικές ψήφοι από τον ΠΣΑΤ για τα κορυφαία Γιαννιώτικα «κουπιά»

Μπορεί να μην επιλέχθηκαν για βραβείο κατά την ετήσια ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), όμως τα κορυφαία για φέτος «κουπιά» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έλαβαν αρκετές ψήφους και κατέλαβαν με τα πληρώματά τους καλές θέσεις στην κατάταξη της κάθε κατηγορίας όσον αφορά στους καλύτερους αθλητές του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά γενικά στο άθλημα της Κωπηλασίας, την καλύτερη θέση, με βάση την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ πήρε το πλήρωμα της Τετρακώπου άνευ των Εφήβων με τον Λεωνίδα Παλαιοπάνο, το οποίο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το πλήρωμα συμπληρώνουν οι Γ. Πεταλωτίδης – Δ. Ζωγράφος – Θ. Λαπίκοφ και κατέλαβε την ιδιαίτερα τιμητική πέμπτη θέση στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας (σε όλα τα αθλήματα) για το 2019.

Στην δε κατηγορία για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς το πλήρωμα της Δικώπου νέων Ανδρών με τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη πήρε τη 10η θέση στην ψηφοφορία, ενώ ο Στέφανος Ντούσκος (Σκιφ νέων Ανδρών) έλαβε την 13η θέση.

Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους αθλητές του 2019 θα γίνει τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.