Έναν από τους 8 πρώτους της περσινής Super League θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην 6η φάση του κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ήδη έχουν προκριθεί οι πρώτοι 6 της περσινής σεζόν και απομένουν μόνο τα Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή και Λαμία-Αιολικός που θα είναι τυπική διαδικασία, μιας και ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 3-1 στην Πάτρα και η Λαμία 3-0 τον Αιολικό.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του κυπέλλου, οι ομάδες θα χωριστούν στην 6η φάση σε δύο γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο των ισχυρών θα είναι οι 5 πρώτοι του περσινού πρωταθλήματος, οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης και την 8άδα των ισχυρών συμπληρώνουν τρεις ομάδες που θα έχουν προκριθεί από την 5η φάση και ήταν στις επόμενες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του περσινού πρωταθλήματος, ήτοι Πανιώνιος (6ος), Λαμία (7η) και Παναθηναϊκός (8ος). (Αν τυχόν υπάρξει αποκλεισμός-έκπληξη Παναθηναϊκού ή Λαμίας ή και των δύο, τότε στο γκρουπ των ισχυρών θα ανέβουν κατά σειρά της περσινής βαθμολογίας ο Αστέρας που ήταν 11ος και η Ξάνθη που ήταν 12η).

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες 8 ομάδες που προκρίθηκαν, οι ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Ξάνθη, Τρίκαλα, Καλαμάτα και εκκρεμεί το ματς Βόλος – Πανσερραϊκός για τον τελευταίο ανίσχυρο (το πρώτος ματς είχε λήξει 1-1). Απ’ αυτό το γκρουπ δεν μπορεί να προκύψει αντίπαλος για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γηπεδούχος στο πρώτο ματς των παιχνιδιών της 6ης φάσης θα είναι όποιος βγει πρώτος από την κληρωτίδα. Τα ματς θα γίνουν στις εξής ημερομηνίες:

1η αγωνιστική: 07-08-09/01/2020
2η αγωνιστική: 14-15-16/01/2020