Ένα παιχνίδι που μπορεί να γραφτεί στην ιστορία δίνει το Βελισσάριο με τον Αστέρα Πετριτή Κέρκυρας στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Υπάρχει αρκετή πίεση για την επίτευξη της νίκης, αλλά εμφανίσεις όπως αυτή της περασμένης Τετάρτης κόντρα στους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου, είναι απόλυτα λογικό να έχουν καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας μέσα στα αποδυτήρια.

Την Κυριακή στις 17:00 στο ενωσιακό γήπεδο Κέρκυρας στο «Κανόνι» θα διεξαχθεί το σημαντικό αυτό ντέρμπι, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσει πάρα πολύς κόσμος, αφού οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στη 2η θέση, ενώ ο Αστέρας βολεύεται και με ισοπαλία, καθώς είχε κερδίσει στο ματς των «Ζωσιμάδων» με 0-1, σ’ ένα μέτριο παιχνίδι από πλευράς Βελισσαρίου. Όμως το κακό ξεκίνημα στα μπαράζ είναι παρελθόν, η ομάδα του κ. Ζώη έχει αυτοπεποίθηση και στοχεύει μόνο σε νίκη, αφού ακόμα και η ισοπαλία αφήνει ελάχιστες πιθανότητες για άνοδο.

Από το κρίσιμο αυτό ματς θα λείψει ο Κώστας Νικολάου που είχε αποβληθεί την Τετάρτη, ενώ ο τεχνικός των «πρασίνων», Ανέστης Ζώης, δεν αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα τραυματισμών.

Διαιτητής ορίστηκε ο Τριαντάφυλλος Τίκας, που θα έχει για βοηθούς του, τους Δημήτριο Τίκα και Γιώργο Στεφανή, όλοι από το σύνδεσμο Καρδίτσας. Παρατηρητής θα είναι ο Γρηγόριος Ρόντσης (Καστοριάς).