Ανακοίνωση κατά της ΕΡΤ εξέδωσε ο Απόλλων Σμύρνης! Σε αυτή γνωστοποιεί πως θα κινηθεί νομικά κατά της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία δεν έχει τηρήσει το συμβόλαιο που έχει με την Ελαφρά Ταξιαρχία και δεν της έχει δώσει φέτος… ευρώ!

Μάλιστα, η κυανόλευκη ΠΑΕ υποστηρίζει πως σε αυτό το συμβόλαιο και σε αυτά τα χρήματα είχε στηριχτεί η στελέχωση του φετινού ρόστερ, ενώ αναφέρει πως η ομάδα κινδυνεύει με αφανισμό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλοι οι ασχολούμενοι με το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο γνωρίζουν ότι η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ είναι η μοναδική από τις ομάδες της Superleague 2, που είχε ενεργή σύμβαση παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με την ΕΡΤ, για την περίοδο 2018-2020, κατοχυρωμένη μάλιστα με Νόμο. Με βάση αυτή τη σύμβαση και την συμφωνηθείσα αμοιβή της ΠΑΕ, έγινε ο προγραμματισμός της ομάδας μας.

Όλοι αναρωτιούνται και απορούν, όμως, πώς είναι δυνατόν η ΕΡΤ να μην μεταδίδει κανέναν από τους εντός έδρας αγώνες μας.

Η απάντηση φαίνεται απίστευτη, αλλά είναι απλή. Η ΕΡΤ αποφάσισε, μονομερώς, με την πρακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», να μη σεβαστεί την υπάρχουσα σύμβαση και να επιβάλλει μείωση κατά ποσοστό 60% στην ήδη συμφωνηθείσα αμοιβή της ΠΑΕ.

Δηλαδή δεν σεβάστηκε ούτε την υπογραφή της ούτε το Νόμο του Κράτους.

Και το έκανε, επειδή θεωρεί, προφανώς, ότι έχει «και το μαχαίρι και το πεπόνι» και είναι εξαιρετικά ισχυρή και ότι η ομάδα μας, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομικά θέση και κινδυνεύει με αφανισμό, θα υπέκυπτε στις βουλές της, καθώς δεν έχει έσοδα, ούτε από την ΕΡΤ ούτε από τους χορηγούς της, εξαιτίας της μη μετάδοσης των αγώνων της από την ΕΡΤ.

Η ομάδα μας, σεβόμενη τις Αρχές της, επί μήνες, δεν δημοσιοποίησε το ζήτημα, γιατί πιστεύαμε και ελπίζαμε ότι η ΕΡΤ θα σεβόταν, έστω την τελευταία στιγμή, την υπογραφή της και θα έδειχνε ότι έχει ηθική ακεραιότητα.

Δυστυχώς, διαψευσθήκαμε οικτρά και χάσαμε την εμπιστοσύνη που είχαμε στους δημόσιους θεσμούς.

Η αδικαιολόγητη και τελεσιγραφική εμμονή της ΕΡΤ στις αντισυμβατικές και αντίθετες στο Νόμο επιδιώξεις της, μας έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής και πιστεύουμε ότι μόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να μας προστατεύσει και να άρει την σε βάρος μας κατάφωρη αδικία.