image description

Μεγάλη βραδιά απόψε κι ας… είναι Τετάρτη. Στην Ντόχα του Κατάρ η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Μοντερέι στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Και, από μια παράξενη συγκυρία που θυμίζει… αστρική, η Λίβερπουλ, που έχει πάρει τα… πάντα, ουδέποτε κατέκτησε το Διηπειρωτικό ή το Μουντιάλ Συλλόγων. Τρεις φορές της έλαχε, δύο φορές μετέχει, μηδέν εις το πηλίκον!

Το 1978 Λίβερπουλ και Μπόκα Τζούνιορς δεν κατόρθωσαν να τα βρουν στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων και εντέλει ακυρώθηκε το τουρνουά. Το 1981, στο Τόκυο και σε μονό ματς, πια, η Φλαμένγκο διέλυσε με 3-0 τους «κόκκινους» του Μπομπ Πέισλι και, το 1984, ξανά στην ιαπωνική πρωτεύουσα, η Λίβερπουλ (του Τζο Φάγκαν, πια) έχασε με 1-0 από την Ιντεπεντιέντε του Χοσέ Παστορίτσα. Στην εποχή της νέας μορφής, του Παγκοσμίου Συλλόγων, η Λίβερπουλ… απέτυχε και πάλι. Το 2005, στη Γιοκοχάμα, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ηττήθηκε με 1-0 από τη Σάο Πάουλο του Πάουλο Αουτοόρι και με σταρ τον Μάρσιο Αμορόσο, το γκολ είχε βάλει ο Κάρλος Μινέιρο.

Το clasico των… Χριστουγέννων απόψε, υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, που περιλαμβάνουν ακόμη και τη διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο (!) το «Princess Sofia» που απέχει μόλις 800 μέτρα απ’ το «Καμπ Νου». Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι υπ’ αριθμόν 179 για την Primera Division, το 90ό στη Βαρκελώνη και το 244ο στο σύνολο σε όλες τις διοργανώσεις. Και η Ρεάλ έχει να νικήσει την Μπάρτσα στο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως έδρας, από τον Απρίλη του ’16, με το 2-1 της Βαρκελώνης χάρη στα γκολ των Μπενζεμά και Ρονάλντο Εκτοτε, 5-3-0 για την Μπαρτσελόνα, πάντα στην Primera. Η τελευταία νίκη της Ρεάλ σε επίσημο ήταν στα διπλά Supercopa του ’17, 3-1 στο «Καμπ Νου» και 2-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Και, ως είθισται εδώ και χρόνια, αναφέρω το τελευταίο… 0-0 μεταξύ τους: 23 Νοεμβρίου 2002, «Καμπ Νου». Η Ρεάλ ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε στον πάγκο και έπαιζε με Λουίς Φίγκο και Ραούλ μπροστά, και τους Γκούτι, Καμπιάσο, Μακελελέ και Σολάρι στο κέντρο. Η Μπάρτσα του Λουίς φαν Χάαλ είχε κορυφή τον Κλάιφερτ και ψευτοεννιάρι τον Ρικέλμε…

Αναλυτικά το πλήρες άρθρο και δες όλα τα προγνωστικά μου στο foxbet.gr

Νίκος Μποζιονέλος