image description

Πρώτος, αήττητος  και πρωταθλητής χειμώνα στη Super League 2 αποχαιρετά το 2019 ο ΠΑΣ Γιάννινα! Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ξεπέρασε καί το εμπόδιο του Καραϊσκάκη με 2-0 σ’ έναν αγωνιστικό χώρο που λόγω της καταιγίδας που έπεφτε ήταν πολύ βαρύς. Μάλιστα στην αρχή του παιχνιδιού ξαφνικοί άνεμοι «σάρωσαν» το γήπεδο και παρέσυραν πινακίδες και πάγκους, με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπεί στο 4ο λεπτό για 12 λεπτά!

Ο ΠΑΣ δεν έδειξε σήμερα να καταλαβαίνει από καιρό και γήπεδο, αλλά ούτε και από τη δυναμική του αντιπάλου του και ευτύχησε να προηγηθεί με δύο γκολ που προήλθαν από στημένες φάσεις. Το 1-0 στο 24ο λεπτό με κεφαλιά του Παντελάκη έπειτα από κόρνερ του Αποστολόπουλου και το 2-0 στο επόμενο λεπτό με γκολ που ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε ο Αποστολόπουλος και αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή έγινε ο Κρίζμαν που ευστόχησε με σουτ κοντά στη μικρή περιοχή.

Γενικότερα ο ΠΑΣ ήταν ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Ήλεγχε τον ρυθμό και δημιουργούσε φάσεις, εν αντιθέσει με τον Καραϊσκάκη που απείλησε μόνο στο 3ο λεπτό με τον Κούστα όπου η μπάλα έπαιξε περίεργα παιχνίδια στους αμυντικούς του ΠΑΣ, με τον επιθετικό της ομάδας της Άρτας να επωφελείται και να βγαίνει τετ-α-τετ όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε με τα πόδια. Άλλη μία φάση έγινε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ψιάνου από μακριά, με τον Χουτεσιώτη να πετάγεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Πιο δραστήριος ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 19’  με σουτ του Κρίζμαν από το σημείο του πέναλτι και τρομερή εκτίναξη του Μέλκα και απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 52’ ακυρώθηκε γκολ του Παμλίδη για οφσάιντ, μία πολύ οριακή φάση που μόνο από την κάμερα μπορεί να φανεί αν είχε δίκιο ο β’ βοηθός.

Επίσης χαμένο τετ-α-τετ είχε ο Κρίζμαν στο 70’ με το σουτ του να περνάει σύριζα άουτ, ενώ ο Ζιούλης στο 81’ είχε γυριστεί κεφαλιά που απέκρουσε ενστικτωδώς πάνω στη γραμμή του τέρματός του ο Μέλκας. Στο 87’ ο Παμλίδης σε αντεπίθεση σούταρε υπό πίεση πάνω στον Μέλκα κι αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του παιχνιδιού.

Μεγάλη ένταση υπήρξε στο 37ο λεπτό, όταν ο Κούστα έπεσε στην περιοχή του Χουτεσιώτη σε διεκδίκηση της μπάλας με τον τερματοφύλακα της μπάλας, με τον πάγκο του Καραϊσκάκη να πετάγεται όλος και να φωνάζει για πέναλτι. Το βίντεο, πάντως, δεν τους δικαιώνει, αφού ο Χουτεσιώτης πήγε πρώτος στην μπάλα και στη συνέχεια έπεσε πάνω του ο Κούστα και μάλιστα τραυματίστηκε κιόλας.

Στη στιγμή της έντασης ο κ. Γιαννίκης έφτασε ως τον αντίπαλο πάγκο σε έξαλλη κατάσταση, αφού κάποια συμπεριφορά που υπήρξε από τους φιλοξενούμενους τη θεώρησε μη αποδεκτή και αντίκρισε την κίτρινη του διαιτητή, όπως κίτρινη δόθηκε και σε άνθρωπο του πάγκο του Καραϊσκάκη.

Το τελικό αποτέλεσμα και η εμφάνιση ικανοποίησε τους 2.500 φίλους του που ήρθαν σήμερα σε μια μέρα με ανοιχτή αγορά και κακοκαιρία να δουν την ομάδα και να τη χειροκροτήσουν. Κέρδος, όμως, δεν ήταν μόνο ο κόσμος, αλλά και η χρησιμοποίηση τριών νέων παιδιών, του Λώλη που ξεκίνησε βασικός και των Λιάσου και Πήλιου που μπήκαν αλλαγή. Μάλιστα ο Πήλιος έπαιξε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, αφού είχε συμμετοχές μόνο στα ματς του κυπέλλου.

Η ομάδα θα ξεκουραστεί για 5 μέρες τα Χριστούγεννα και αμέσως μετά αρχίζει και πάλι η δουλειά για το τελευταίο παιχνίδι του Α’ γύρου με τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά και τα υπόλοιπα 5 πολύ δύσκολα ματς του Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι παρόντες στις εξέδρες ήταν οι πρώην παίκτες Μπέριος και Γιάκος που βρίσκονται για διακοπές, ο Βρύζας, η βουλευτής κα Κεφάλα, ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης κ.α.