Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος στο Μέτσοβο. Πραγματοποιήθηκαν δυο αγώνες ο URSA TRAIL (40χλμ 2800 μέτρα υψομετρικής διαφοράς) και «ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ» (20χλμ 1050 μέτρα υψομετρικής διαφοράς). 1200 αθλητές έλαβαν μέρος στα δυο αγωνίσματα (491 στον μεγάλο αγώνα και 710 στον μικρότερο) με κύριο χαρακτηριστικό το υπέροχο κλίμα μεταξύ των θεατών και των αθλητών, αλλά και την υψηλή θερμοκρασία, η οποία δυσκόλεψε αρκετούς από τους αθλητές.

Στον αγώνα των 40 χιλιομέτρων νικητής ήταν ο Ισπανός αστέρας του ορεινού τρεξίματος JESSED HERNANDEZ με δεύτερο τον Χάρη Καλαμπούκα και τρίτο τον Γιώργο Διαλεκτό. Στις γυναίκες 1η ήταν η Γλυκερία Τζιατζιά με δεύτερη την LORA REPCHENKO και τρίτη την Γιαννιώτισα Σοφία Καλογήρου.

Στον αγώνα των 20 χιλιομέτρων νικητής ήταν ο JANCEK BOKOC με δεύτερο τον Δημήτρη Σελέτη και τρίτο τον Κοσμά Πλακέτα.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Χριστίνα Πογιατζή με δεύτερη την Δήμητρα Χαιροπούλου και τρίτη την Γιαννιώτισα Ιωάννα Μπαράτσα.

Να σημειώσουμε ότι ο Ισπανός πρωταθλητής του Ορεινού τρεξίματος JESSED HERNANDEZ όπως και συμπατριώτης του 3ος παγκόσμιος πρωταθλητής στο Vertical JOAN VALLS GOMEZ DE ROZAS παραχώρησαν αποκλειστική ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΔΩΔΩΝΗ Super Fm, η οποία θα μεταδοθεί την Τετάρτη 21:00 η ώρα από την εκπομπή «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καννής