image description

Για απογοήτευση μίλησε ο κ. Γιαννίκης μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Παναθηναϊκό, μία δήλωση που αποτυπώνει και το πόσο πολύ πιστεύει στη δουλειά του και στους παίκτες του ο τεχνικός των Ηπειρωτών, γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορείς να θεωρείς απογοητευτικό το αποτέλεσμα, όταν έχεις ρίξει στα σχοινιά μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας με τόσο βαριά φανέλα, έστω κι αν πλέον δεν είναι ο Παναθηναϊκός η ομάδα που ήταν στο παρελθόν. Με τα δύσκολα που έβαλε ο ΠΑΣ στο «τριφύλλι» οδήγησε τους πάντες στο γήπεδο και στις εξέδρες να πανηγυρίζουν χθες στη λήξη του αγώνα σαν τρελοί, λες και κρίθηκε ο τίτλος! Πραγματικά όσοι δεν ήταν μέσα στο ΟΑΚΑ ίσως δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς έγινε, αλλά παίκτες, προπονητής και παράγοντες, αγκαλιάζονταν και έκλαιγαν από χαρά γι’ αυτήν την πρόκριση! Και όπως λέμε στον αθλητισμό, η αξία του ηττημένου είναι αυτή που δίνει δόξα στον νικητή.

Με τη δήλωσή του, ο κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα προφανώς θέλησε να μας εισάγει σε μία νοοτροπία υψηλότερων απαιτήσεων για την ομάδα, διαβλέποντας ότι αυτό μπορεί ή πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να αρπάξει το κλαμπ την ευκαιρία που του δίνεται –με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα – να επιστρέψει στη Super League 1. Ας το κρατήσουμε αυτό στην άκρη του μυαλού μας και κυρίως ας το κρατήσουν οι παίκτες, που πρέπει να συνεχίσουν με αυτοπεποίθηση και να καταλάβουν ότι και οι ίδιοι μπορεί να βρεθούν στην αρχική δυσχερή θέση του Παναθηναϊκού σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά με πάθος και ψυχή όλα τα παιχνίδια μπορούν να τα ξαναφέρουν στα μέτρα τους. Με άλλα λόγια, ο ΠΑΣ ακόμα και από τον αποκλεισμό του μπορεί να κερδίσει πόντους σε νοοτροπία και χαρακτήρα που πρέπει να βγάζει στο γήπεδο, από τη στιγμή που θεωρείται μεγάλη ομάδα, ειδικά σ’ αυτήν τη Super League 2.

Τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έδωσαν κι άλλες δυνατότητες στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως το να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μια καλή ομάδα της παραπάνω κατηγορίας και να κερδίσει τον σεβασμό πολλών αντιπάλων και φιλάθλων στην Ελλάδα. Ακόμα κι ο Δώνης παραδέχτηκε ότι ο ΠΑΣ δεν είναι ομάδα μικρότερης κατηγορίας, έχει καλή φιλοσοφία, παίζει καλό ποδόσφαιρο και τον έχρισε ως φαβορί επανόδου.

Καμία απογοήτευση, λοιπόν, για τον αποκλεισμό. Η ομάδα που δημιουργεί ο κ. Γιαννίκης με δουλειά, υπομονή και σωστή στήριξη από τη διοίκηση του κ. Χριστοβασίλη, μπορεί να ξαναγίνει φόβητρο για τον οποιονδήποτε.

Υ.Γ.1: Δύσκολο το ματς με τον Λεβαδειακό τη Δευτέρα (16:30), πόσο μάλλον και με τις απουσίες που θα υπάρξουν, αλλά η νοοτροπία που θα έχουν οι παίκτες σ’ αυτό το ματς μπορεί να υπερνικήσει οποιαδήποτε αντιξοότητα.

Υ.Γ.2: Δωρεάν βάζει στο επόμενο ματς με τον Ατρόμητο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τους φιλάθλους της που χθες μετά το ακυρωθέν γκολ του Ινσούα βοήθησαν να “γυρίσει” το ματς, κάτι που τους το αναγνωρίζει. Μέχρι τότε η αλήθεια είναι ότι υπήρχε κάποια μουρμούρα, όταν όμως ο κόσμος κατάλαβε ότι ακυρώθηκε κανονικό γκολ, ξαφνικά 3-4 χιλιάδες άνθρωποι αποδοκίμαζαν εν χορώ τον επόπτη Καλύβα και έσπρωχναν την ομάδα τους προς τη νίκη.