image description

Κόντρα ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα WBC και τα Γιάννενα WFC, δηλαδή ανάμεσα σε μία μπασκετική και μία ποδοσφαιρική γυναικεία ομάδα ξέσπασε με αφορμή την πώληση λαχνών από τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα, με τον ΠΑΣ να ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του ότι σκοπίμως έχει προκληθεί σύγχυση στον κόσμο για το ποιο σωματείο ενισχύεται με τους λαχνούς αυτούς.

Αναλυτικά:

Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Προοδευτική Περάματος μετονομάστηκε πρόσφατα σε Γιάννενα WFC. Όπως κάθε σωματείο, έτσι και εκείνες, αγωνίζονται για την επιβίωση τους και την εξεύρεση χορηγιών. Το καταλαβαίνουμε και νιώθουμε την αγωνία τους.

Μόνο που εδώ υπάρχει πρόβλημα με το νέο όνομα της ομάδας και τις πρακτικές της διοίκησης της. Οι άνθρωποι της Προοδευτικής αποφάσισαν να αλλάξουν τον ιστορικό τίτλο της ομάδας τους σε Γιάννενα WFC, χωρίς να αναφέρουν το Πέραμα.

Στα Γιάννενα υπήρχε ήδη η δική μας γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ με το όνομα: «ΠΑΣ Γιάννενα WBC». Ο τίτλος της ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών του Περάματος διαφέρει από τον δικό μας μόνο σε ένα γράμμα. WFC εκείνες, WBC εμείς. Δεν είναι μόνο η ανέξοδη ιδιοποίηση ενός brand που χτίσαμε με κόπο και επενδύσεις εδώ και χρόνια. Το χειρότερο είναι ότι η διοίκηση της Προοδευτικής φαίνεται πως το έκανε σκοπίμως, αφού πουλάει στους συμπολίτες μας λαχνούς λέγοντας τους ότι εκπροσωπεί και τα δύο σωματεία. Λένε δηλαδή ότι ο γυναικείος ποδοσφαιρικός Γιάννενα WFC και ο γυναικείος WBC ΠΑΣ Γιάννενα στο μπάσκετ είναι η ίδια ομάδα. Αυτό είναι ιδιοποίηση του πετυχημένου brand μας και παραπλάνηση του καταναλωτή. Είναι επίσης μία πρακτική που απαξιώνει το ίδιο το ιστορικό σωματείο της Προοδευτικής και τις αθλήτριες του.

Είναι κρίμα στα Γιάννενα, αντί να συνεννοούμαστε μεταξύ μας ώστε να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο, να μαθαίνουμε από τον κόσμο ότι αγόρασαν λαχνούς για να ενισχύσουν άλλη ομάδα από αυτή που νόμιζαν.

Ενημερώνουμε το κοινό της πόλης ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την πώληση λαχνών από την Προοδευτική Περάματος ή Γιάννενα WFC – Γιάννενα Γυναικείο Ποδόσφαιρο. Να διαβάζουν προσεκτικά τους λαχνούς που αγοράζουν. Ζητάμε από τη διοίκηση της ομάδας Γιάννενα WFC να σταματήσει άμεσα την αφαίμαξη της πνευματικής μας ιδιοκτησίας, των επενδύσεων και του μόχθου μας αλλιώς θα κινηθούμε δικαστικώς εναντίον τους. Το όνομα μίας ομάδας χτίζεται με κοπιαστική δουλειά και επενδύσεις και όχι με αυτά τα κόλπα της κακιάς ώρας.