Στην κοπή πίτας της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, η βουλευτής της ΝΔ κ. Κεφάλα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Σουκουβέλος, αθλητικοί σύλλογοι, φορείς, αθλητές κ.α.

Η βραδιά επεφύλαξε δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης δήλωσε αισιόδοξος στην επίλυση αθλητικών θεμάτων για την πόλη. Τόνισε δε ότι η μεγάλη αγωνία της πόλης είναι το Β’ κλειστό γυμναστήριο και γι’ αυτό θα επιλεγεί τελικά όποια λύση κριθεί πιο συμφέρουσα οικονομικά, είτε της μεταφοράς του κλειστού του Ελληνικού στα Καρδαμήτσια είτε της κατασκευής νέου στον Βοτανικό, με τον κ. Αυγενάκη να επιβεβαιώνει ότι θα επιλεγεί μία από τις δύο λύσεις.

Η δεύτερη είδηση είχε να κάνει με την πρόταση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ να μετατραπεί σε προπονητήριο αθλημάτων σάλας (μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ), ένα κτήριο που έχει εγκαταλειφθεί επί χρόνια στα Σεισμόπληκτα (οδό Ελευθερίας, κοντά στην Περιφερειακή οδό) και ήταν αποθήκη της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Το κτήριο αυτό είναι σε κατάσταση που επιτρέπει την ανακατασκευή του και μ’ ένα σχετικά μικρό κόστος μπορεί να μετατραπεί σε πνεύμονα του αθλητισμού, καθώς θα διαθέτει δύο γήπεδα μπάσκετ, το ένα ταυτόχρονα και χάντμπολ, ένα γήπεδο βόλεϊ, τραπέζια του πινγκ-πονγκ και ελεύθερους χώρους για γραφεία, κυλικείο κτλ.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι τέτοιες ιδέες μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και εύκολα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινούνται κι άλλες προτάσεις φορέων, καθώς σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα και μπορούν να αξιοποιηθούν. Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι είναι βέβαιος ότι θα βρεθεί ο τρόπος, τα χρήματα και ο εξοπλισμός, χαρακτήρισε την πρόταση ορθή και ότι θα την υποστηρίξει στον μέγιστο βαθμό για να μπορέσει να υλοποιηθεί σύντομα.

Φυσικά σε καμία περίπτωση μία τέτοια ανακατασκευή ενός παλιού κτηρίου δεν πρόκειται να υποκαταστήσει το Β’ κλειστό γυμναστήριο, αλλά θα είναι ενισχυτικό προς τις ομάδες, ώστε να λυθούν για τα επόμενα πολλά χρόνια τα προβλήματα εύρεσης χώρων και ωρών για προπονήσεις.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής πίτας το ΠΕΑΚΙ τίμησε τρεις δρομείς των Ιωαννίνων που έτρεξαν και τερμάτισαν το Σπάρταθλον την τελευταία διετία, οι Δημήτρης Χρόνης, Βασίλης Αναγνωστόπουλος και Δημήτρης Καννής (στη φώτο από αριστερά προς τα δεξιά). Πρόκειται για έναν αθλητικό άθλο και γι’ αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία που επελέγησαν αυτοί οι αθλητές.

Ο κ. Αυγενάκης μετά την κοπή πίτας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Νέου Κλειστού δίπλα στο Πανηπειρωτικό, ώστε να δει την πλήρη αναβάθμιση που έγινε στον χώρο τους τελευταίους μήνες για να φτάσει στο σημείο να φιλοξενεί προετοιμασίες ομάδων και φυσικά αγώνες της Α1 γυναικών, Β’ και Γ’ Εθνικής ανδρών και τοπικών πρωταθλημάτων.

Δείτε το βίντεο με όλες τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς (κάμερα Σάκης Σούλης)