Μετά τους παλαίμαχους μπασκετμπολίστες της Μπαρτσελόνα, που είχαν βρεθεί στα Γιάννενα το 2011 για ένα φιλικό παιχνίδι, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με αντιπάλους Έλληνες βετεράνους καλαθοσφαιριστές, η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχθεί μερικούς ακόμη θρύλους του παγκόσμιου μπάσκετ.
image description

Όπως έκανε γνωστό ο Γιαννιώτης βετεράνος μπασκετμπολίστας Σάκης Τζαλαλής, ο οποίος ηγείται της πρωτοβουλίας, στα Γιάννενα θα βρεθεί στις 4 Απριλίου η ομάδα παλαιμάχων της ισραηλινής Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία θα αναμετρηθεί στο παρκέ με την ομάδα του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, που δεν έχει μόνο αθλητικές διαστάσεις, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας τουριστικής προβολής της περιοχής στο Ισραήλ, ενώ θα έχει και αυτή τη φορά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τα έσοδα να διατίθενται σε κάποια από τις κοινωνικές δομές της περιοχής.

Τον αγώνα, ο οποίος θα γίνει προσπάθεια να πλαισιωθεί και από άλλες εκδηλώσεις, θα συνδιοργανώσουν η περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, με την ομάδα του οποίου θα αγωνιστούν και κάποια από τα μέλη της ομάδας μπάσκετ της Βουλής. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ, αν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, ενδέχεται να πατήσει παρκέ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Πηγή: agon.gr