Σκληραίνει τη στάση της η ομάδα των έντεκα ΠΑΕ, που συνασπίστηκαν μετά από πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου σε μια κίνηση με στόχο η διαιτησία να γίνει επαγγελματική και να περάσει στον έλεγχο της Super League. Σε δήλωσή του, ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης κατέστησε σαφές πως αν δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη αλλαγή, αλλά και μια σειρά από άλλες που αφορούν την αναδιάρθρωση της Super League, την ανακατανομή της τηλεοπτικής πίτας, αλλά και την ανταποδοτικότητα από το στοιχηματισμό, τότε θα απέχουν από το επόμενο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Αν δεν γίνουν αποδεκτά αυτά τα οποία έχουν συμφωνήσει όλες οι ΠΑΕ, ώστε να υπάρχει ένα πιο υγιές και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και που αφορά α) την αναδιάρθρωση κι αναδιοργάνωση της Σούπερ Λιγκ και την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και β) την επαγγελματική διαιτησία όπως αυτή έχει προταθεί απ’ όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Οι ομάδες μας τότε θα απέχουν και δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2016-17 διότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην απαξίωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα.

Δεύτερον, οι ιδιοκτήτες των 11 ΠΑΕ δηλώνουν ομόφωνα λαμβάνοντας υπόψιν ότι η χώρα μας είναι η μοναδική στην Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα όσον αφορά τον στοιχηματισμό, να διεκδικήσουν απευθυνόμενη στην Πολιτεία και τους φορείς το αυτονόητο, που είναι η ανταποδοτικότητα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδοσφαιρικό προϊόν που να είναι χωρίς βία, ανταγωνιστικό, ισότιμο ανάμεσα σε οικονομικά υγιείς ομάδες που θα κάνουν επενδύσεις και δεν θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια οι στοιχηματικές εταιρίες που κερδίζουν από αυτό.

Οι 11 ΠΑΕ ομόφωνα αποφάσισαν ότι για την κεντρική χορηγία της Σούπερ Λιγκ, δηλαδή για το μέγα κεντρικό χορηγό, θα έχουν πλήρη ομοφωνία όσον αφορά την εταιρία που θα επιλεγεί. Ενώ ο μέγας κεντρικός χορηγός θα επιλεγεί με βάση και μόνο τη μεγαλύτερη προσφορά».