image description

Ένα αρκετά «θερμό» καλοκαίρι αναμέναμε και πολλές φορές το προαναγγέλαμε κιόλας τους τελευταίους μήνες. Η θετική εξέλιξη με την άδεια είναι δεδομένο ότι δίνει περισσότερη ευελιξία κινήσεων στον Χριστοβασίλη, ώστε να σχεδιάσει κάτι που θα φέρνει άνεμο αλλαγής, μετά από μια σχετική στασιμότητα στο ρόστερ την τελευταία τριετία.

Η γραμμή που πάει για «γκρέμισμα» και «χτίσιμο» από τα θεμέλια, φαίνεται ότι θα είναι η μεσοεπιθετική. Ο Ίλιτς με τις δηλώσεις του ουσιαστικά ενημέρωσε ότι δεν βλέπει το ποδοσφαιρικό του μέλλον στα Γιάννενα, αλλά κάπου αλλού. Ο Μανιάς συζητάει με τον ΠΑΣ, αλλά φανερά το βλέμμα του είναι μακριά από εδώ, ψάχνοντας κάτι καλύτερο. Ο Φερφελής έμενε συχνά εκτός αποστολής στο β’ γύρο και ενδεχομένως να μην είναι τη νέα χρονιά στον ΠΑΣ, παρότι έχει ακόμα συμβόλαιο. Ο Ηλιάδης ψάχνεται κι αυτός για κάποιο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές συγκριτικά με τον ΠΑΣ, αλλά και για περισσότερες ευκαιρίες σε αγωνιστικό επίπεδο. Και φυσικά ο Τσάβες έχει φύγει από τον Ιανουάριο και δεν είναι στα πλάνα της διοίκησης να τον φέρει πίσω, καθώς έβαλε δύο φορές τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Ο μόνος ακλόνητος είναι ο Ακόστα, το «αθόρυβο» «εργαλείο» του Γιάννη Πετράκη και ο πιο σταθερός παίκτης σε απόδοση.

Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι τη νέα χρονιά θα δούμε έναν ΠΑΣ πολύ αλλαγμένο και μάλιστα στο πιο ενδιαφέρον 1/3 του γηπέδου, την επίθεση. Εκεί που αν πιάσεις «λαβράκια» μπορείς να φτιάξεις ένα  καταπληκτικό σύνολο, χωρίς να υπερβείς το μπάτζετ. Θυμηθείτε τη χρονιά του 2012-2013. Ο Ντε Βινσέντι δεκάρι, οι Γεωργίου και Κοροβέσης στα άκρα και ο Ίλιτς μπροστά συνέθεταν μία «δαιμονιώδη» επιθετική τετράδα, χωρίς τα συμβόλαιά τους να είναι υπερβολικά υψηλά.

Η ανανέωση της επιθετικής γραμμής και τα «φρέσκα» πρόσωπα θα τονώσουν το ενδιαφέρον του κόσμου να δει τους «καινούργιους», να δει «τι έφερε ο πρόεδρος», κάτι που είχαμε χρόνια να το ζήσουμε, λόγω των μεταγραφικών περιορισμών, αλλά και της απογοήτευσης που γεννούσε κάθε απόρριψη του φακέλου της ΠΑΕ.

Μαζί με την επιθετική γραμμή, βέβαια, ο ΠΑΣ θα χρειαστεί και δεξί μπακ, λόγω αποχώρησης του Στρούνα και από εκεί και πέρα μπαίνουν τα δύσκολα, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε «ξήλωμα του πουλόβερ», αν τυχόν πουληθούν Τσουκαλάς και Λίλα που θα διανύσουν τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους. Εδώ τίθεται το ερώτημα, μπορεί μία ομάδα που «όπλο» της ήταν η ομοιογένεια, να αντέξει μια τόσο μεγάλη αλλαγή που θα αγγίζει τη μισή της βασική ενδεκάδα;

Τις απαντήσεις θα τις πάρουμε σύντομα. Ο Μάιος φεύγει, οι μέρες για επιστροφή στο γήπεδο πλησιάζουν (και δεν απέχουν πολύ, αν τελικά ο ΠΑΣ δικαιωθεί στο θέμα της καταγγελίας του στην UEFA), άρα πολλές από τις απαντήσεις για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς θα τις έχουμε μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες.