image description

Στη «Νυχτερινή Έφοδο» στους Αλέκο Καρύτσα και Νίκο Κασιούμη μίλησε ο πρόεδρος του Σπάρτακου Ιωαννίνων, Τάσος Λάγκας. Μεταξύ των θεμάτων που θίχτηκαν ήταν και το κρούσμα ντόπινγκ Γιαννιώτη ολυμπιονίκη, με τον κ. Λάγκα να τονίζει ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να μην προδικάσουμε τίποτα αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Επίσης, ο πρόεδρος του Σπάρτακου Ιωαννίνων αναφέρθηκε και στο πρόβλημα στέγασης που είχε ανακύψει με την προηγούμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και τις ενέργειες που γίνονται τώρα για να λυθούν τα προβλήματα αυτά, αλλά και σε άλλα θέματα της αθλητικής επικαιρότητας.

Αναλυτικά:

Για την αποκάλυψη κρούσματος ντόπινγκ από την παγκόσμια ομοσπονδία: «Εγώ προσωπικά σαν μέλος Δ.Σ. της άρσης βαρών και πρόεδρος του Σπάρτακου, είμαστε κάθετα αντίθετοι στη χρήση ουσιών. Ποτέ στον σύλλογό μας δεν υπήρχε το παραμικρό. Είμαστε αμείλικτοι και κάθετοι και τιμωρούνται όσοι προσφεύγουν σε τέτοια μέσα. Αυτό δεν το συζητάμε. Όλα τα χρόνια όσι γονείς έχουν φέρει τα παιδιά τους στην άρση βαρών ξέρουν ότι δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένα πρόβλημα στην πόλη. Δεν το συζητάω καθόλου.

Υπάρχουν και νόμιμα βοηθήματα τα οποία δίνονται με συνταγή του γιατρού της Ομοσπονδίας ή του συλλόγου. Το ντοπάρισμα έχει φτάσει πλέον σε τέτοια σημεία που δεν ξέρεις τι γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Εξωγενείς παράγοντες μπορεί να υπάρχουν.

Έχουμε ένα κρούσμα, αλλά μέχρι να τελεσιδικήσει δεν μπορούμε να πούμε τίποτα».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να έχει κάνει χρήση ο συγκεκριμένος αθλητής: «Όχι. Κι αυτό αποδείχτηκε και το 2008 όταν είχαμε τα πολλά κρούσματα. Δεν ήταν μέσα τότε, αν και ήταν μέλος της εθνικής ομάδας. Θα πρέπει να περιμένουμε και το δεύτερο δείγμα, γιατί δεν ξέρουμε τι έγινε. Δεν μπορώ να προδικάσω τίποτα αν δεν τελεσιδικήσει».

Το ηχητικό απόσπασμα θα το βρείτε πιο κάτω στο βίντεο από το 53’:40’’

Επίσης ο κ. Λάγκας έκανε μία αναφορά και στο θέμα που έχει ανακύψει με τους χώρους προπόνησης, καθώς υπήρξε κόντρα με την προηγούμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ που δεν αναγνώριζε την παραχώρηση του προκατασκευασμένης αίθουσα που υπάρχει στη Λιμνοπούλα και ζητούσε ενοίκιο και για τις αίθουσες προπόνησης άρσης βαρών και τζούντο που είχε ο σύλλογος.

«Ο Σπάρτακος ήταν ο μόνος σύλλογος που κατάφερε να κατασκευάσει κλειστό γυμναστήριο στην πόλη, κάτι που είχαν αποτύχει οι πάντες να κάνουν. Το 1997 καταφέραμε με τη βοήθεια του τότε Νομάρχη κ. Ζαρμπαλά και πήραμε σαν σύλλογος την επιχορήγηση από τη ΓΓΑ για την κατασκευή της αίθουσας βαρέων αθλημάτων. Σύντομα, όμως, το έργο «βάλτωσε» και έμενε ατελές επί χρόνια. Τελικά μπήκε στη μέση και βοήθησε ο κ. Καχριμάνης να ολοκληρωθεί, γιατί το έργο γινόταν με προγραμματική σύμβαση της Περιφέρερειας και της ΓΓΑ.

Στο νομαρχιακό συμβούλιο, το 2006 αν θυμάμαι καλά, υπήρχε απόφαση να δοθεί η χρήση αυτής της αίθουσας βαρέων αθλημάτων αποκλειστικά στον Σπάρτακο, ο οποίος θα τη διαχειριζόταν κιόλας και τη συντήρηση θα την είχε το ΠΕΑΚΙ.

Από εκεί και πέρα, πριν 5 χρόνια έκανε μία πρόταση ο κ. Καχριμάνης, επειδή υπήρχε ένα μεγάλο έλλειμμα χώρων για τα υπόλοιπα αθλήματα σάλας, να κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας, ΠΕΑΚΙ και Σπάρτακου και να δοθεί η προκατασκευασμένη αίθουσα της Λιμνοπούλας, την οποία χρηματοδότησε η Περιφέρεια, στον Σπάρτακο και να πάρει η Περιφέρεια την αίθουσα βαρέων αθλημάτων να την αποπερατώσει και να την παραχωρήσει στο μπάσκετ. Υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας που μας παραχωρούσε τη χρήση αυτής της αίθουσας στη Λιμνοπούλα για 10 χρόνια και με όρο ότι, όταν θα κατασκευαστεί το Β’ κλειστό, τότε εμείς θα πάρουμε την αίθουσα βαρέων αθλημάτων πίσω. Το δεχτήκαμε και κάπου εκεί άρχισε η περιπέτεια. Όταν ήρθε η προηγούμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ αρνήθηκαν να μας παραχωρήσουν το γυμναστήριο, δεν αναγνώρισε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας και τις υπογραφές της προηγούμενης διοίκησης του ΠΕΑΚΙ! Παρουσιάστηκε, δηλαδή, ένα φαινόμενο να μην υπάρχει συνέχεια στο κράτος. Δεν ήθελαν να μας το δώσουν και έφτασαν στο σημείο να μας κόψουν και το ρεύμα. Καμία διοίκηση ποτέ δεν είχε αμφισβητήσει ότι μας ανήκαν και οι δύο αίθουσες που ήταν πίσω από το κλειστό της Λιμνοπούλας και μας ζητούσαν ενοίκιο. Μπροστά στον εκβιασμό αυτό υπογράψαμε κάποια συμφωνητικά τότε, για να συνεχίσουν να αθλούνται τα παιδιά. Μέχρι σήμερα, πάντως, ακόμα δεν έχουμε μπει στην αίθουσά μας, γιατί δεν έχει αποδυτήρια και άδεια.

Με τον κ. Κολόκα και την νυν διοίκηση δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, μας είπε ότι θα βοηθήσει να τελειώνει το θέμα σύντομα. Έστειλα κι ένα τελευταίο έγγραφο στον Περιφερειάρχη και το ΠΕΑΚΙ, ότι αν δεν θέλουν να αποπερατώσουν την αίθουσα στη Λιμνοπούλα για να μπούμε μέσα, τότε να μας δώσουν πίσω το Νέο Κλειστό. Υπάρχει όμως θέληση πλέον από το ΠΕΑΚΙ, κάτι που δεν υπήρχε πριν και ελπίζω να δοθεί τελικά μία λύση».

Το ηχητικό για τους χώρους προπόνησης από το 47’:05’’