image description

Στο ντέρμπι της Ξάνθης όπου κοντραρίστηκαν οι δύο δεύτεροι του πρωταθλήματος Κ15, η Ξάνθη νίκησε με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μεγάλη κατοχή μπάλας που άγγιζε τα επίπεδα του 70%-30%, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση έστω ενός βαθμούς.

Μόλις στο 10ο λεπτό, κεφαλιά του Σάλο έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι και λίγο αργότερα η Ξάνθη στο 14′ με τον Γιαρμαντζίδη άνοιξε το σκορ. Στο 26′ με το αυτογκόλ του Καπατσέλη έγινε το 2-0 και το τελικό 3-0 έγινε στο β’ μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 49′ με τον Τσελεμπάκη.

Στο 60’ ο Τσαργκοβίστας έχασε διπλό τετ-α-τετ για να μείωσει το σκορ, όπως πολύ μεγάλες ευκαιρίες έχασαν στη συνέχεια Σκαργιώτης και Σάλο.

Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, οι δύο ομάδες θα ξανατεθούν αντιμέτωπες, αυτήν τη φορά στα Γιάννενα, με τον ΠΑΣ να θέλει νίκη με μεγάλο σκορ για να μείνει στη διεκδίκηση της 2ης θέσης.

Ξάνθη: Ταξίδης, Θωμάι, Γκουτάκης (70′ Τσολάρι), Ζαχαρής, Γιαρμαντζίδης, Τουλουμενίδης, Τσελεμπάκης, Μπογιατζόπουλος, Πιστικός (73′ Ματζαρίδης), Βαρσάμης (70′ Γουναρίδης), Νικολαΐδης (73′ Τσολακίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Μάντζιος, Αθανασίου, Τζουβάρας, Καπατσέλης, Μακρής, Καγκιούζης (46’ Μουσιωτίτσας, 48’ λ.τρ. Θαυμαστός), Χρήστου, Κυργιος (41’ Τσαργκοβίστας), Σάλο, Νίττας (73’ Χάιδας), Σκαργιώτης