Ένας εξαιρετικός ΠΑΣ Γιάννινα που άξιζε τη νίκη κι ένα μεγάλο σκορ, τελικά έμεινε στο 1-1 με την ομάδα της Ξάνθης, στο ντέρμπι που κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη της 2ης θέσης. Αν και η ομάδα του Μιχάλη Μπόλου προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με γκολ του Σάλο στο 10’, ισοφαρίστηκε σχεδόν αμέσως στο 14’ με τον Γκουντάκη, για να ακολουθήσει σωρεία χαμένων ευκαιριών για τους Ηπειρώτες, που στάθηκαν άτυχοι. Στο 40’ μάλιστα σε φάουλ του Σάλο ο τερματοφύλακας της Ξάνθης με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το 1-1.

Ο ΠΑΣ ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή του στην επανάληψη και είχε και δοκάρι με τον Κύργιο στο 54’.

Στο 58’ ο Νίττας βγήκε σε τετ-α-τετ, αλλά τον πρόλαβε στην έξοδο ο τερματοφύλακας.

Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ και στο 70’, με τον Μουσιωτίτσα να πλασάρει και να σώζουν οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή. Τρία λεπτά αργότερα ο Σάλο πλάσαρε, αλλά απέκρουσε και πάλι σωτήρια ο «πορτιέρε» των φιλοξενούμενων.

Η ισοπαλία αφήνει τον ΠΑΣ με πίκρα, γιατί έκανε σπουδαία εμφάνιση, παρά τον αέρα που φυσούσε, αλλά και η Ξάνθη χάνει έδαφος σε σχέση με τον Άρη που κι αυτός διεκδικεί τη 2η θέση.

ΠΑΣ Γιάννινα: Έξαρχος, Αθανασίου, Τζουβάρας, Τζιφάκης, Καπατσέλης, Σκαργιώτης (65’ Μακρής), Χρήστου, Κύργιος (75’ Χάιδας), Τσαργκοβίστας (41’ Μουσιωτίτσας), Νίττας, Σάλο.

Ξάνθη: Ταξίδης, Γκουτάκης, Ζαχαρής, Βαρσάμης, Θωμάι, Τουλουμενίδης, Τσελεμπάκης, Μπογιατζόπουλος (70′ Ματζαρίδης), Γιαρμαντζίδης (40′ Παπακωνσταντίνου), Νικολαΐδης, Πιστικός.