image description

Τρίτο… αντάμωμα στην Ευρώπη για τη Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι, αμφότεροι ήταν στο Champions League και με τη «βασίλισσα» να είναι αήττητη στο εν λόγω καρέ αγώνων (2-2-0) με τους «πολίτες». Το 2012-13 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε όμιλο: 3-2 στη Μαδρίτη και 1-1 στο Μάντσεστερ. Και, το ’16 στα ημιτελικά, η Ρεάλ πήρε 0-0 στο «Ετιχαντ» και πέρασε στον τελικό με 1-0 στο «Μπερναμπέου» από αυτογκόλ του Φερνάντο στο 20’.

Στο 17-11-12 ο απολογισμός της Ρεάλ ενάντια σε αγγλικές ομάδες, επιμέρους 9-7-2 στη Μαδρίτη. Οι μόνες αγγλικές ομάδες που έφυγαν νικηφόρα από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ήταν η Αρσεναλ το 2006 και η Λίβερπουλ το 2009! Καλό στατιστικό για όσους ψάχνουν προβλέψεις ποδόσφαιρου.

Βεβαίως, ελέω και της θητείας του στην Μπαρτσελόνα, έχουν τη δική τους ιστορία οι αναμετρήσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα με τη Ρεάλ και απόψε θα είναι η 18η, με τον Ισπανό προπονητή να έχει 9-4-4 ενάντια στη «βασίλισσα». Εξ αυτών, τέσσερα ήταν στο Champions League και, δη, στα ημιτελικά (1-1-2): πρόκριση το ’11 με την Μπαρτσελόνα, αποκλεισμός το ’14 με την Μπάγερν. Και τότε, με το 1-0 στη Μαδρίτη, ήταν η μόνη του Γκουαρδιόλα ως τεχνικού στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αριθμώντας συνολικά 5-2-1!

Λιόν και Γιουβέντους ανταμώνουν για τρίτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης, δεύτερη σε νοκ άουτ αλλά πρώτη στου Champions League, με τους «μπιανκονέρι» αφενός να είναι αήττητοι στα μεταξύ τους με 3-1-0, αφετέρου να έχουν αποχωρήσει νικηφόρα και στις δύο επισκέψεις τους στο Λιόν, και δη με το ίδιο σκορ (1-0). Συνάμα, η Ευρώπη αποτελεί το… καταφύγιο του Μαουρίτσιο Σάρι καθώς είναι αήττητος εδώ και 22 συνεχόμενα παιχνίδια και απειλεί τις δύο καλύτερες επιδόσεις (σερ Αλεξ Φέργκιουσον με 25 ματς και Σβεν Γκόραν Ερικσον με 23 ματς). Ο Σάρι δεν χάνει από τότε που η Νάπολι ηττήθηκε με 3-1 από τη Λειψία εντός έδρας για το Europa στις 15 Φεβρουαρίου 2018. Εκτοτε, 19-3-0!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr