Άμεση η αντίδραση της Ένωσης ξενοδόχων Ιωαννίνων στην απόφαση της Κυβέρνησης να ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, αντιδράσεις που ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα από Δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και κλάδους του τουρισμού. Η Ένωση ξενοδόχων επισημαίνει ότι θα αρκούσε μία σύσταση στις ευπαθείς ομάδες από το να ακυρώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και να θίγονται χωρίς λόγο τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επειδή υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση όσον αφορά τον κορωνοϊό  θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφή τα εξής :

  • Δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μέχρι στιγμής σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου.
  • Δεν υπήρξαν ακυρώσεις για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας, παρά ελάχιστες.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τα τουριστικά γραφεία – συνεργάτες μας, όσο και τους επισκέπτες της περιοχής μας για την προτίμηση που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Θεωρούμε ότι σε αυτήν την φάση το υπουργείο υγείας όφειλε να κάνει συστάσεις μόνο προς τις ευπαθείς ομάδες και να μην ακυρώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις που θίγουν χωρίς λόγο τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς της πολιτείας, προκειμένου να διασφαλίσει την έγκυρη ενημέρωση των μελών του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ