Παγκόσμια ημέρα γάλακτος είναι η 1η Ιουνίου και φυσικά η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της χώρας, η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., δεν θα μπορούσε να λείψει από μια σειρά δράσεων για την ημέρα αυτή.

Σήμερα έγιναν προωθητικές δράσεις στην πλατεία Συντάγματος (Αθήνα), στην πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη), καθώς και στην κεντρική πλατεία και την πλατεία Μαβίλη των Ιωαννίνων, μοιράζοντας στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό για την υψηλή θρεπτική αξία του γάλακτος και τα οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς και εκπτωτικά κουπόνια για την αγορά γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ.

Παράλληλα, έως και το Σάββατο 4 Ιουνίου, οι καταναλωτές που θα βρεθούν σε μεγάλες αλυσίδες super market της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν το αγαπημένο φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ με έκπτωση 0,20 ευρώ.

Επιπλέον, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος, η ΔΩΔΩΝΗ δημιούργησε το microsite dodoni.eu/valegala και προσκαλεί τους χρήστες των social media και του internet να το επισκεφτούν, να κάνουν share τα αγαπημένα τους memes με το hashtag #valegala, γεμίζοντας έτσι το ξεχωριστό εικονικό ποτήρι και λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση για να κερδίσουν αγαπημένα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ.

Μέσω της συγκεκριμένης digital ενέργειας, η εταιρεία στοχεύει στη συγκέντρωση 1.000 λίτρων γάλακτος τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών των παιδιών που φροντίζει το Χατζηκυριάκειο  Ίδρυμα.

Με αφορμή τις δράσεις που έγιναν στα Ιωάννινα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μιχάλης Παναγιωτάκης, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ:

«Θέλουμε να γιορτάσουμε τη σημερινή ημέρα. Οργανώσαμε κάποιες δράσεις τοπικά, αλλά και πανελλαδικά. Μοιράζουμε κάποια κουπόνια για να μπορέσει ο κόσμος να προμηθευτεί φθηνότερα το γάλα μας, αλλά γίνονται διαγωνισμοί και παιχνίδια στο site της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Το μήνυμα που περνάμε είναι ότι η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει 100% ελληνικό γάλα, από ελληνικές εταιρίες από τους καλύτερους παραγωγούς της Ηπείρου και είναι στη διάθεση όλων για να το απολαύσουν με τις οικογένειές τους.

Η ποιότητα του γάλακτος που παράγουμε έχει βελτιωθεί, γιατί έχουμε επενδύσει και το έχουμε οργανώσει αυτό. Η ζώνη γάλακτος δουλεύει καλύτερα από ποτέ. Έχουμε επιστημονικό προσωπικό που παρακολουθεί σε ετήσια βάση τους παραγωγούς. Η ποιότητα είναι το Α και Ω της εταιρίας κι εκεί θα συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Ο κ. Παναγιωτάκης ρωτήθηκε και για το θέμα της φέτας και πόσο πιθανό είναι να πληγεί το προϊόν ως ΠΟΠ: «Όταν ένα προϊόν είναι ΠΟΠ, έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες. Οι εξελίξεις δεν έχουν επικυρωθεί ακόμα. Σε περίπτωση που επικυρωθεί θα είναι δυσμενής εξέλιξη. Το παρακολουθούμε το θέμα και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».