image description

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Κυβέρνηση για την κίνησή της να δείξει πανικό και να απαγορεύσει καρναβαλικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερες επιπτωσεις στην οικονομία, εξέδωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Αναλυτικά:

Η Ελλάδα αντιμετώπισε τον H1N1, την γρίπη των πτηνών, των χοίρων και  βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με τον κοροναϊό. Αυτό που διαπιστώνουμε όμως  μέρες τώρα, είναι ότι η κυβέρνηση  «Μουτζουρώνεται» οδηγώντας την Ελληνική Οικονομία και τις επιχειρήσεις σε αρνητικά ισοζύγια.

Πάνω από όλα προφανώς η Ανθρώπινη υγεία αλλά πριν από όλα η πρόληψη και η ενημέρωση των πολιτών. Η κυβέρνηση αδύνατη και χτυπημένη από πανικό δεν προλαμβάνει, δεν ενημερώνει αλλά προχωρά στις εύκολες λύσεις. Αποφασίζουμε και διατάσσουμε κατά το δοκούν.

Προσπαθεί να μειώσει τα ποσοστά εξάπλωσης του ιού, απαγορεύοντας δια νόμου δημόσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις με καταστροφικά οικονομικά αποτελέσματα για δήμους και επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση για την ελληνική οικονομία, αλλά επιτρέπει δημόσιες συναθροίσεις σε κάθε είδους αθλητικούς χώρους τις ίδιες ακριβώς ημέρες με τις παραπάνω απαγορεύσεις.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως μια ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης αλλά κυριεύεται η ίδια μεταφέροντας στους πολίτες της τον ιό του πανικού, καλλιεργώντας φρενίτιδα ακόμη και από τα ΜΜΕ με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών, αναρμόδιων επι των ιατρικών θεμάτων, δημιουργώντας ταυτόχρονα την αίσθηση ότι ήδη είμαστε βαριά ασθενείς και στον προθάλαμο του χειρουργείου.

Ας σοβαρευτούν λοιπόν επιτέλους και ας αναλογιστούν ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος, ας προνοήσει για τα αυτονόητα, ας θωρακίσει και εξοπλίσει τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία της χώρας, αν επιθυμεί να καταγραφεί στο τέλος του προβλήματος ότι περιόρισε τα ποσοστά εξάπλωσης του ιού και όχι ότι αύξησε την υστερία και τον πανικό.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πράξει τα αυτονόητα και να βρει τους τρόπους εκείνους που θα ελαχιστοποιήσει ή εξαλείψει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο σύνολο των επιχειρήσεων  από τα  απαγορευτικά μέτρα τα οποία αρχικά η ίδια δημιούργησε.