image description

Μετά την ολοκλήρωση των play-offs της Super League, τη σκυτάλη παίρνει η ΕΠΟ, η οποία θα ενημερώσει αρμοδίως την UEFA για τις θέσεις κατάταξης των ομάδων, ώστε να δοθούν και τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά εισιτήρια σε κάθε μία.

Από τη στιγμή που η ΕΠΟ έχει αδειοδοτήσει τον Πανιώνιο, δεν έχει κάποια νεότερη απόφαση που να της λέει να κάνει κάτι διαφορετικό από το να δηλώσει τον Πανιώνιο. Επομένως στις λίστες της UEFA θα εμφανίζονται από σήμερα ή αύριο οι «κυανέρυθροι».

Από τη στιγμή που η UEFA θα λάβει επισήμως την ενημέρωση για τη σειρά κατάταξης των ομάδων, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασής της για την καταγγελία που της έγινε από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ενδεχομένως η απόφαση να ανακοινωθεί αυτομάτως, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο και κανείς από την ΠΑΕ δεν έχει κάποια ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία απόφασης.

Πάντως θυμίζουμε ότι στην περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα το 2013, ο ΠΑΣ είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι στην κλήρωση του Europa League και ξαφνικά, λίγες ώρες πριν την κλήρωση, στη θέση του τοποθετήθηκε η Ξάνθη. Τότε όμως η UEFA είχε έρθει στην Ελλάδα στις 6 Ιουνίου και η απόφαση βγήκε 2 εβδομάδες μετά.

Διαρροές που υπήρξαν τις τελευταίες 2 ημέρες αναφέρουν ότι ο Πανιώνιος έχει προβλήματα στον φάκελό του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ εκτός από τον Πανιώνιο ελέγχθηκε και η ΑΕΚ, που μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα συμμετοχής στην Ευρώπη.