image description

Τελείως διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Κασσιόπη. Ο ΠΑΣ έβγαζε μεγάλη σιγουριά και τα γκολ ήταν θέμα χρόνου να μπουν, παρά την κλειστή άμυνα της Κασσιόπης, η οποία απλώς περίμενε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ για να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά το σκορ.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει κυρίως τον κ. Γιαννίκη είναι το γεγονός ότι η ομάδα δέχτηκε το 7ο γκολ της στα τελευταία 8 παιχνίδια (από το διπλό του Λεβαδειακού και μετά μόνο ο Πλατανιάς δεν παραβίασε την εστία των «κυανόλευκων») και μάλιστα από έναν αντίπαλο που με δυσκολία άλλαζε 2η ή 3η πάσα στο παιχνίδι. Δηλαδή, εκεί που ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ρεκόρ ανέπαφων εστιών, κάπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια χαλαρότητα, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται στη σιγουριά των παικτών ότι θα βάλουν όσα γκολ χρειαστεί για να κερδίσουν.

Δεν θα είναι ίδια όμως τα παιχνίδια από εδώ και στο εξής. Ο πήχης της δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα, τόσο με Καραϊσκάκη και Απόλλωνα Λάρισας στην κανονική περίοδο όσο και στα play-offs, όπου εκεί θα κριθεί ο πρωταθλητής, αλλά και η 2η θέση. Τα ματς που έρχονται απαιτούν πολύ μεγάλη συγκέντρωση και ηρεμία για να αποφευχθούν τα λάθη που θα δώσουν έστω και την απειροελάχιστη ελπίδα σε κάποιον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να «κλέψει» το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα δυστυχώς για τον ΠΑΣ θα υπάρξουν σημαντικές ελλείψεις παικτών την άλλη Δευτέρα με τον Καραϊσκάκη Άρτας, καθώς θα λείψουν οι Παντελάκης, Κάστρο και Λιάσος, με τους Γώγο και Ζιούλη να διεκδικούν τη θέση του πρώτου, ενώ οι Σιόντης και Καρτάλης λογικά θα αποτελέσουν για μία ακόμα αγωνιστική το δίδυμο των εσωτερικών χαφ. Αυτά, όμως, θα τα δούμε στην ώρα της και κυρίως θα τα αποφασίσει ο κόουτς.

Τέτοιου είδους δυσκολίες, άλλωστε, ο ΠΑΣ Γιάννινα τις είχε όλη τη σεζόν και ο προπονητής πάντα έβρισκε τον τρόπο να τις ξεπερνάει, ενίοτε απλώνοντας το ροτέισον. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με τα δύο χθεσινά ντεμπούτα των Περιστερίδη και Σεργκελασβίλι έχουν αγωνιστεί συνολικά οι 26 παίκτες από τους 30 του ρόστερ που φτιάχτηκε το καλοκαίρι. Δεν έχουν αγωνιστεί ούτε λεπτό μόνο οι Πανουργιάς, Γροσδάνης (ο Γροσδάνης, όμως, έπαιξε σε αγώνα κυπέλλου) και Βενετικίδης και Ζώγκος που αποτελούν παρελθόν από τον Ιανουάριο.

Υ.Γ.: «Φουντώνει» η μάχη για τον πρώτο σκόρερ στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στα 10 γκολ οι Κρίζμαν και Λέο και στα 8 ο Παμλίδης. Αφού δεν έχουν αντίπαλο στο γήπεδο, τουλάχιστον βρίσκουν το παραπάνω κίνητρο στη μεταξύ τους άτυπη «μάχη».

Πάμε και στην κριτική των παικτών :

Κώστας Περιστερίδης: Επέστρεψε στην ενεργό δράση 25 μήνες μετά το ματς κυπέλλου ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2. Δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε για την εμφάνισή του, αφού ο αντίπαλος ήταν τελείως ακίνδυνος. Στη φάση του γκολ ουσιαστικά τον «κρεμάει» η άμυνα με τις καραμπόλες που γίνονται.

Τόλης Σκόνδρας: Δεν χρειάστηκαν και πολύ οι δύο στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, είχαν ελάχιστες επαφές με την μπάλα και όλες ήταν για το build up.

Νώντας Παντελάκης: Ισχύουν και γι’ αυτόν τα ίδια, με την υποσημείωση ότι αποτελεί πάντα απειλή για μία άμυνα όταν προωθείται.

Λάσα Σεργκελασβίλι: Η δική του επιστροφή ήρθε μετά από 10 μήνες απραξίας. Τελευταίο του ματς το περσινό με τον ΠΑΟΚ μέσα στα Γιάννενα. Σίγουρα ένας χρήσιμος παίκτης που θα βοηθήσει όταν βρει τον ρυθμό του. Καλή η παρουσία του σ’ ένα ματς όμως που δεν αποτελεί κριτήριο ετοιμότητας.

Αλέξανδρος Αποστολόπουλος: Μέσα στους τρεις διακριθέντες του ΠΑΣ Γιάννινα, σέρβιρε το 3-1, κέρδισε το πέναλτι για το 4-1 και ήταν αρκετά δραστήριος.

Στέφανος Σιόντης: Κέρδισε εύκολα τις μονομαχίες στο κέντρο και έκλεβε εύκολα την μπάλα ή έπαιρνε τις περισσότερες πρώτες μπαλιές στα ελεύθερα.

Αλέξανδρος Καρτάλης: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, ένα εύκολο απόγευμα όπου κέρδισε πολλές από τις μονομαχίες της μεσαίας γραμμής.

Χρήστος Ελευθεριάδης: Πολύ καλή εμφάνιση, με μεγάλη διάθεση και αρκετά επικίνδυνος. Κέρδισε το πέναλτι στο 1-0, πέτυχε το 2-0 και είχε ακυρωθέν γκολ στο 0-0. Μέσα στις φάσεις, είχε καλές συνεργασίες με τον Σεργκελασβίλι και με τέτοιες εμφανίσεις σαφώς μπορεί να καθιερωθεί.

Ζαν Μπατίστ Λέο: Δεν τράβηξε και πολύ σ’ αυτό το ματς, ήταν έξω από τα νερά του, δεν πήρε πολλές μπαλιές, δεν φάνηκε να βγάζει τρεξίματα. Παραμένει, πάντως, ένας παίκτης που έχει την ικανότητα να βρεθεί εκεί που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Γιώργος Παμλίδης: Πολύ μεγάλη διάθεση σε όλο το ματς, αρκετά φιλότιμος παίκτης που δεν υπολογίζει αντιπάλους και ονόματα. Σκόρερ δύο φορές από την άσπρη βούλα, αν και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πρώτα παίζει για την ομάδα και μετά για τον εαυτό του, απλά είναι καλός στις εκτελέσεις πέναλτι και γι’ αυτό τις αναλαμβάνει πάντα αυτός.

Σάντι Κρίζμαν: Ασίστ στο γκολ του Ελευθεριάδη, αφού προλαβαίνει και την «τσιμπάει» προς τον συμπαίκτη του στην κόντρα που γίνεται στη μεγάλη περιοχή και γκολ ο ίδιος στο 3-1. Είναι σε καλό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα.

 

Αλλαγές

Σταύρος Πήλιος: Η δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Ανταμείβεται από τον προπονητή του για την καθημερινή του προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις.

Αλέξανδρος Νικολιάς: Αυτό το 20λεπτο περίπου που έπαιξε θύμισε τον καλό Νικολιά, ειδικά στη φάση του δοκαριού στο 88’.

Γιώργος Ξύδας: Δεν φάνηκε τόσο πολύ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού όπου όλα είχαν κριθεί.

 

Προπονητής:

Αργύρης Γιαννίκης: Αυτό που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι ότι μετά το μεγάλο σερί με μηδέν στην άμυνα, έχουμε ένα σερί 7 ματς στα τελευταία 8 που δεχόμαστε γκολ. Δεν είναι θέμα κακής λειτουργίας της άμυνας, αλλά προφανώς φταίει η χαλαρότητα που οφείλεται στη χαμηλή δυναμική των αντιπάλων και στην έλλειψη ανταγωνισμού. Τα επόμενα ματς που είναι πιο δύσκολα λογικά θα επαναφέρουν την αυτοσυγκέντρωση.