Την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό, και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο υπουργός είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Όπως σχολίαζαν πηγές του υπουργείου Υγείας, το μέτρο του καθολικού κλεισίματος των σχολείων κρίθηκε ότι έπρεπε να ληφθεί νωρίς για να έχει τη μεγίστη αξία. Υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ότι τα παιδιά κρατάνε υψηλό ιικό φορτίο ακόμα και για 14 μέρες και μεταδίδουν τον ίο χωρίς να έχουν τα ίδια συμπτώματα. Το μέτρο ελήφθη νωρίς, προκειμένου να μην φτάσουμε στο σημείο της Ιταλίας.

Στα 89 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς το πρωί το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα πέντε νέα περιστατικά.

Πηγή: skai.gr