image description

Σημαντικές εξελίξεις φέρνει η εξάπλωση του κορωνοϊού στην γειτονική Ιταλία , εξελίξεις που επηρεάζουν και τις ελληνικές εθνικές ομάδες. Με σημερινή της απόφαση η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχώρησε στην ματαίωση των δυο πρώτων Παγκοσμίων Κυπέλλων της χρονιάς καθώς και της Ευρωπαϊκής ρεγκάτας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού και οι τρεις πολύ σημαντικοί αυτοί αγώνες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν επί ιταλικού εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες ήταν προγραμματισμένο να πάρουν μέρος και στους τρεις αυτούς αγώνες ρίχνοντας ασφαλώς ιδιαίτερο βάρος στη ρεγκάτα Ολυμπιακής πρόκρισης του Βαρέζε .

Πιο αναλυτικά ακυρώθηκαν :

Το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε οριστεί στην Σαμπαούντια από 10-12 Απριλίου

Το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε οριστεί στο Βαρέζε από 1-3 Μαϊου  ενώ ματαιώθηκε και η Ευρωπαϊκή ρεγκάτα πρόκρισης που θα γινόταν επίσης στο Βαρέζε λίγες μέρες πριν το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο και πιο συγκεκριμένα από 27-29 Απριλίου.

Τις επόμενες μέρες η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα ανακοινώσει τους νέους τόπους διεξαγωγής των τριών παραπάνω αγώνων , έχοντας και την σύμφωνη γνώμη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ρεγκάτα πρόκρισης με τις Λουκέρνη, Βελιγράδι και Πόζναν να συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τους φιλοξενήσουν.