Οι ανακοινώσεις της UEFA σχετικά με την τύχη της καταγγελίας του ΠΑΣ Γιάννινα για την αδειοδότηση του Πανιωνίου είναι ένας βασικός λόγος που έχει αφήσει πίσω το μεταγραφικό σχεδιασμό στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα πιθανά έσοδα από την Ευρώπη, αλλά και η ανάγκη η ομάδα να αγωνιστεί με έμπειρους παίκτες, καθώς δύσκολα μπορούν να είναι βασικοί οι Τζημόπουλος και Λίλα με περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας εξαιτίας της συμμετοχής τους στις Εθνικές τους ομάδες, είναι προφανές ότι θα αλλάξουν τα σχέδια. Γι’ αυτό και στην ομάδα περιμένουν λίγο ακόμα την UEFA, ώστε να διαμορφώσουν τουλάχιστον κάποιες βασικές επιλογές μεταγραφών.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει κι ένας ακόμη λόγος. Στην πρόσφατη συνάντηση των «11» ΠΑΕ ζητήθηκαν και από τους υπόλοιπους του πρωταθλήματος, αλλά και την ΕΠΟ να γίνουν σεβαστές κάποιες διεκδικήσεις, που έχουν να κάνουν με το πέρασμα της διαιτησίας στην εποπτεία της Super League, την εκλογή προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στη διοργανώτρια αρχή, τους χορηγούς και το καλύτερο μοίρασμα της «πίτας» που συνεπάγεται και περισσότερα έσοδα. Αν πάρουν αυτά τα πράγματα οι 11 ΠΑΕ, τότε θα μπορέσουν να κάνουν και πιο ηχηρές μεταγραφές.

Υπήρξε και μία ηθική δέσμευση μεταξύ των «11» να μην ανακοινώνουν μεταγραφές από τη στιγμή που απειλούν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα, αλλά η δέσμευση αυτή άλλους τους βρήκες σύμφωνους και άλλους όχι. Φαίνεται, πάντως, ο Χριστοβασίλης να ακολουθεί τη γραμμή των μη ανακοινώσεων, παρά την προεργασία που είχε γίνει για κάποιες μεταγραφές νεαρών παικτών. Πάντως δεν θα αργήσουν και πολύ οι ανακοινώσεις, γιατί ο κόσμος σε όλες τις ομάδες αδημονεί, οπότε αργά ή γρήγορα η ηθική δέσμευση μπορεί να σπάσει.