image description

Συνεχής και αδιάκοπη είναι η προσπάθεια από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών ώστε η πόλη και οι Δημοτικές Ενότητες να διατηρούνται καθαρές.

Απαραίτητη ωστόσο είναι η συμβολή των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να αποφεύγουν την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων εντελώς ανεξέλεγκτα αλλά και να μεριμνούν ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Όλα τα μέσα ατομικής προστασίας που χρησιμοποιούνται αυτό το διάστημα, όπως γάντια, μάσκες, απολυμαντικά και μαντήλια απολύμανσης δεν ανακυκλώνονται.

Θα  πρέπει να τοποθετούνται στις σακούλες με σύμμεικτα απορρίμματα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πετιούνται ανεξέλεγκτα όπως διαπιστώνεται σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμους.

Οι σακούλες των απορριμμάτων θα πρέπει να είναι πολύ καλά κλεισμένες.

Πρέπει να τοποθετούνται εντός των κάδων ώστε να μην υπάρχει επαφή με διερχόμενους πολίτες. Το διάστημα αυτό δεν θα πρέπει να αφήνονται σακούλες στα πεζοδρόμια.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μεριμνήσουν και οι ίδιοι με την τήρηση των βασικών κανόνων που απαιτούνται στις ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες που διανύουμε.