Άμεση αποδείχθηκε η αντίδραση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Άδωνι Γεωργιάδη, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση στο αίτημα του Λευτέρη Αυγενάκη για την ένταξη φορέων και προσώπων του αθλητισμού στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η πολιτεία λόγω του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, δεν θα συμπεριληφθούν όλοι, αλλά αυτοί που δεν δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ» και παράλληλα θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα και με την επιστολή του υφυπουργού, μέτρα στήριξης εντάσσονται:

– Αθλητικά σωματεία, τα οποία δεν διαθέτουν, όπως ορίζεται στην από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 55), έναν από τους ΚΑΔ που αναφέρονται σε αυτήν (ειδικότερα τους ΚΑΔ 9312 και επόμενα), αλλά ενδεικτικά τον ΚΑΔ 94991600. Οι αθλητικοί αυτοί φορείς διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στο Ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

– Αθλητές που δραστηριοποιούνται στις επαγγελματικές κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, οι οποίοι κατ’ εξαίρεση, σύμφωνα με τα λεγόμενα των SL1, SL2 και FL, δεν υποχρεούνται να δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ» και στη μεγάλη τους πλειονότητα πλήττονται από τα παραπάνω μέτρα. Χαρακτηριστικά η επιστολή ανέφερε: «Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον υπάρξει θετική ανταπόκριση από μέρους σας, ο προσδιορισμός των κριτηρίων υπαγωγής των δικαιούχων θα γίνει σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες όσο και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους των αθλητών αυτών, με έμφαση στην επιλογή εισοδηματικών κριτηρίων».

– Αθλητές με αναπηρία, που όντας ερασιτέχνες αθλητές, κινδυνεύουν με μείωση ή πλήρη διακοπή των οδοιπορικών εξόδων που λαμβάνουν από τα σωματεία τους. «Στα μέτρα που μόλις χθες εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, ιδίως ως προς τα άτομα με αναπηρία, πιστεύουμε ότι πρέπει να ενταχθούν και οι αθλητές μας αυτοί», τονίζεται στην επιστολή.

Πηγή: sport-fm.gr