image description

Το πλάνο που θα θέσει υπόψη των ΠΑΕ η Super League προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές από την πανδημία και θα θέσει προς ψήφιση την Πέμπτη στην τηλεδιάσκεψη της λίγκας παρουσιάζει η Live Sport.

Κορωνοϊού επιτρέποντος, λοιπόν, οι προπονήσεις θα αρχίσουν με το ξεκίνημα του Μαΐου, εφόσον φυσικά το επιτρέψει η κυβέρνηση. Ακολούθως θα δοθούν 3-4 εβδομάδες στις ομάδες για να κάνουν προετοιμασία (καθώς θα έχουν συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες απραξίας) και υπάρχουν δύο σενάρια για την έναρξη της δράσης. Το πρώτο προβλέπει σέντρα στις 23-24 Μαΐου και το δεύτερο μία εβδομάδα μετά, 30-31 Μαΐου.

Τα playoffs θα διεξαχθούν σε 10 αγωνιστικές, ενώ εκκρεμούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Άρης – ΑΕΚ) και ο τελικός του Κυπέλλου. Αυτές οι 12 μέρες αγωνιστικής δράσης μπορούν να διεξαχθούν μέσα σε 45 ημέρες, ενώ αν ο χρόνος πιέζει, ίσως γίνουν μέσα σε 40 ημέρες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η σεζόν στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί το διάστημα 10-15 Ιουλίου.

Η Super League φέρεται να έχει εξασφαλίσει τις ευλογίες της Nova, προκειμένου από τις 10 αγωνιστικές των playoffs οι 8 να διεξαχθούν Σαββατοκύριακα και να οριστούν μόλις δύο εμβόλιμες μεσοβδόμαδα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθούν 6 ή 7 αγωνιστικές Σαββατοκύριακο και 3 ή 4 να είναι εμβόλιμες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα Ιουλίου.