Το θέμα που υπήρχε με τους αθλητές των επαγγελματικών ομάδων που δεν δηλώνονταν στην «Εργάνη» λύθηκε από την Τρίτη με την παρέμβαση του Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη προς τους αρμόδιους υπουργούς και πλέον συμπεριλαμβάνονται και αυτοί σε όσους θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Οι επαγγελματικές ομάδες των τριών κατηγοριών είναι επιχειρήσεις που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό, καθώς έχει σταματήσει κάθε τους δραστηριότητα και κάθε έσοδο που θα μπορούσαν να έχουν, που κατά βάση προέρχεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με τον τρόπο αυτό δίνεται μία μεγάλη «ανάσα», ειδικά για υπαλλήλους, αλλά και επαγγελματίες αθλητές που δεν έχουν μεγάλα συμβόλαια.

Να σημειωθεί  ότι θα υπάρξει πλαφόν στους δικαιούχους ανάλογα με το ύψος των συμβολαίων που έχουν, αφού όσοι αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, προφανώς δεν έχουν ανάγκη από το βοηθητικό επίδομα.

Στα παραπάνω μέτρα συμπεριλαμβάνονται όλες οι ομάδες και φυσικά και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Χριστοβασίλης τακτοποίησε από την προηγούμενη εβδομάδα και τις τελευταίες εκκρεμότητες για τον φάκελο αδειοδότησης της ΠΑΕ και παρότι δόθηκε από την ΕΠΟ παράταση ως το τέλος Απριλίου, οι «κυανόλευκοι» δεν θα τη χρειαστούν, αφού έχουν στη διάθεσή τους όλες τις απαιτούμενες εξοφλητικές αποδείξεις και τακτοποιημένους όλους τους διακανονισμούς οφειλών. Αυτό που περιμένουν ουσιαστικά είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα για να σφραγιστεί και αγωνιστικά η άνοδος στη Super League 1.