image description

«Σπαζοκεφαλιά» έχει ανακύψει με τους δύο διεθνείς που παίρνουν μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις, τον Τζημόπουλο με την Εθνική της Νέας Ζηλανδίας στο κύπελλο Εθνών Ωκεανίας και τον Λίλα με την Εθνική Αλβανίας στο Euro της Γαλλίας. Ο πρώτος θα παίζει τουλάχιστον ως τις 8 Ιουνίου στα γήπεδα της Παπούα Νέας Γουινέας και αν η Νέα Ζηλανδία παίξει στον τελικό η παρουσία του θα διαρκέσει ως τις 11 Ιουνίου, ενώ ο Λίλα θα είναι στη Γαλλία τουλάχιστον ως τις 19 Ιουνίου που είναι το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων για την Αλβανία.

Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα πάρει τη θέση του Πανιωνίου στην Ευρώπη οι δύο αυτοί παίκτες θα έχουν περιορισμένο χρόνο διακοπών, αλλά σίγουρα θα χάσουν τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας που για τους υπόλοιπους θα ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου. Εύλογα γίνεται μία συζήτηση για το πώς θα γίνει η καλύτερη διαχείρισή τους, για να μη χάσουν κρίσιμα ματς του ΠΑΣ.

Σχετικά με το θέμα της προετοιμασίας, κυκλοφόρησαν φήμες ότι η ΠΑΕ ειδοποίησε τους παίκτες να είναι στο γήπεδο στις 13/6, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Απλώς τους επισημάνθηκε να μην κλείσουν διακοπές μετά απ’ αυτό το διάστημα, αν πρώτα δεν γνωστοποιηθεί η απόφαση της UEFA.

Η τελευταία συνεχίζει να κρατάει στην «τσίτα» τους φιλάθλους ΠΑΣ και Πανιωνίου, καθώς η δημοσιοποίηση της απόφασης καθυστερεί. Ενδεχομένως η καθυστέρηση αυτή να αφορά διαδικαστικά θέματα που έχουν να κάνουν με την επίσημη λίστα που στέλνει η ΕΠΟ για την κατάταξη των ομάδων ή την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα από τη Super League, γιατί η διοργανώτρια αρχή δεν έχει επικυρώσει τη βαθμολογία από τις θέσεις 6 και κάτω ούτε τη βαθμολογία των play-offs.

Θυμίζουμε και την περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα το 2013. Τότε η απόφαση της UEFA ανακοινώθηκε μόλις μία μέρα πριν την κλήρωση του Europa League. Θεωρητικά, δηλαδή, μέχρι τις 19 Ιουνίου μπορεί να διαρκέσει η αναμονή, αν και όλοι ελπίζουν το «μαρτύριο» να τελειώσει την άλλη εβδομάδα. Άλλωστε πρέπει να προχωρήσει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον ΠΑΣ.