Το μεν σώμα στην Πολωνία, η δε καρδιά στα Γιάννενα! Ο Θέμης Τζημόπουλος δεν ξεχνάει εύκολα αυτά τα 9 χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν διστάζει να πει ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του εδώ στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM και τον Μιχάλη Μερτζιανίδη.

Σε μία συνέντευξη που τα είχε όλα, από το παρελθόν, μέχρι το σχεδιαζόμενο μέλλον και από τις ευχάριστες ως τις δυσάρεστες αναμνήσεις, ο υπαρχηγός του ΠΑΣ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

Αναλυτικά στα σημαντικότερα σημεία:

Για το αν έχει προσαρμοστεί στην Κορόνα Κίελτσε στην Πολωνία: «Τώρα είμαι μακριά απ’ όλους, έχω καιρό να δω την οικογένειά μου και θέλοντας και μη το συνειδητοποιείς γρήγορα ότι κάτι έχει αλλάξει. Πάντως το όνομα Κορόνα τυχαίο το όνομα δεν έχει σχέση με τον ιό (σ.σ. γέλια). Δεν κάνουμε ούτε εμείς προπονήσεις πλέον, μέχρι πρόσφατα μας άφηναν να τρέχουμε τουλάχιστον, αλλά από Παρασκευή απαγορεύονται τα πάντα και οι αθλοπαιδιές και είμαστε σε καραντίνα στο σπίτι.

Για τον πληθυσμό της Πολωνίας δεν είναι πολλά τα θύματα από τον ιό. Ο κόσμος συνήθιζε ούτως ή άλλως να είναι σπίτι-δουλειά δεν βγαίνει τόσο πολύ όπως στην Ελλάδα, οπότε προσαρμόζεται σχετικά πιο εύκολα».

Για το τι βρήκε στην Πολωνία: «Ήρθα σ’ ένα άγνωστο για ‘μενα πρωτάθλημα, δεν μπορούσα να συνεχίσω στον ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησα το καλοκαίρι με τον πρόεδρο και λύσαμε τη συνεργασία. Στην Κορόνα βρήκα μια καλή οργάνωση, καλά γήπεδα και καλές συνθήκες προπόνησης. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, υπάρχουν αρκετά καινούργια γήπεδα λόγω του Euro που είχε γίνει. Στα Γιάννενα, πάντως, μπορεί να έχει πιο πολύ κρύο απ’ ό,τι εδώ, γιατί εδώ δεν έχει υγρασία (σ.σ. γέλια).

Είμαστε 3οι από το τέλος στη βαθμολογία, αν και είχαμε υψηλούς στόχους και θέλαμε να μπούμε στα πλει-οφ. Προσπαθούμε να σωθούμε, γιατί πέφτουν 2 ομάδες και ένας πάει σε μπαράζ. Με 2 νίκες, όμως, μπορεί να αλλάξουν όλα, γιατί οι ομάδες έχουν παρόμοιο επίπεδο, αν εξαιρέσουμε τη Λέγκια και 2-3 ομάδες ακόμα που είναι καλές. Αλλά εύκολα ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον 2ο».

Για το πώς πήρε την απόφαση να φύγει από τον ΠΑΣ μετά από εννιά χρόνια: «Μου είπε ο πρόεδρος ότι δεν μπορούσε να με κρατήσει, δεν ήθελα να φύγω, αλλά ήταν τέτοιες οι συνθήκες που ψάχτηκα, με βοήθησε και ο πρόεδρος και βρέθηκε αυτή η ομάδα».

Για το τι θεωρεί ότι έγινε και έπεσε πέρυσι ο ΠΑΣ: «Ήταν πολλοί οι παράγοντες, όπως και όταν κάτι πάει καλά είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Πιστεύω ότι είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα, χωρίς να είναι μομφή αυτό προς τους επιθετικούς μας. Για παράδειγμα, η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε αρκετούς βαθμούς και από στημένες φάσεις. Πάντα βάζαμε και 1-2 γκολ εγώ, ο Μιχαήλ, ο Μπέριος, ο Μαυροπάνος κτλ. Οι στημένες φάσεις είναι ένα 40% των γκολ. Όταν δεν βάζεις τέτοια γκολ και παίρνεις 1 βαθμό σε 30 παιχνίδια από τις στημένες φάσεις, είναι λογικό να πέσεις. Αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος.

Από εκεί και πέρα υπήρχαν και κάποια κρίσιμα ματς με Ξάνθη, Τρίπολη κτλ που δεν πήραμε τις νίκες ενώ τις δικαιούμασταν. Θέλαμε 3-4 βαθμούς να σωθούμε και κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Όλοι αναλάβαμε πάντως τις ευθύνες μας».

Για τον Κόντε και αν επηρέασε η πώλησή του: «Όταν χάνεις έναν επιθετικό που βάζει τόσα γκολ και δεν παίρνεις γκολ από στημένες φάσεις  είναι λογικό. Είχαμε μάθει με τον Κόντε.

Και ήταν και το θέμα της ίδιας ενδεκάδας που δεν είχαμε ποτέ την ίδια. Πότε λόγω τραυματισμών, πότε λόγω απόδοσης, η ενδεκάδα άλλαζε πάντα. Ήταν ίσως και θέμα χημείας μέσα στο παιχνίδι που δεν μας έβγαζε το αποτέλεσμα».

Για το αν θεωρεί ότι υπήρξε κορεσμός από τα πολλά χρόνια που έμεινε ο ίδιος κορμός: «Δεν ξέρω, για τον εαυτό μου μπορώ να πω, εγώ πάντα προσπαθώ για το καλύτερο, κάθε μέρα τη βλέπω ως μία καινούργια μέρα. Ήμασταν πολλοί παίκτες πολλά χρόνια ίσως να υπήρχε ένας κορεσμός. Αλλά αν δεν υπήρχε ο υποβιβασμός θα μιλούσαμε για τον 10ο χρόνο για ‘μενα στα Γιάννενα. Κρίμα γιατί δεν ήθελα να φύγω».

Για τον κόσμο που δεν ερχόταν στο γήπεδο: «Υπάρχει αυτό το φαινόμενο από τότε που δεν βγήκαμε Ευρώπη. Κάποιοι τα έριξαν στον πρόεδρο, αλλά δεν ξέρω τι άλλο έπαιξε ρόλο».

Για τον πρόεδρο: «Μια χαρά τα πήγαινα με τον κ. Χριστοβασίλη. Οι περισσότεροι πρόεδροι μπαίνουν στα αποδυτήρια και παίρνουν κι άλλες αρμοδιότητες, αλλά ο κ. Χριστοβασίλης αφήνει τον προπονητή να κάνει τη δουλειά του. Κάθε προπονητής θέλει τέτοιον πρόεδρο. Και δεν είναι τυχαίο που όλοι έδειξαν έργο.

Έφτασε ίσως στο ταβάνι της η ομάδα, έφευγαν πολλοί παίκτες με μεταγραφή, έρχονταν νέοι και δεν μπόρεσε να μείνει ίδιο το επίπεδο στην ομάδα».

Για το αν επηρέασε η συζήτηση του πόσοι θα πέσουν: «Επηρεάζει. Ακουγόταν ότι δεν θα πέσουν 3, αλλά έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Για το πώς είδε την αναδιάρθρωση: «Δεν πιστεύω ότι έφερε αποτέλεσμα. Και δεν αποκλείεται να ξαναγίνουν 16 οι ομάδες».

Τι μέτρησε για να έρθει στον ΠΑΣ πριν 10 χρόνια: «Με τον κ. Νιαρχάκο είχα μιλήσει για να έρθω Είχα ακούσει για τα Γιάννενα και τον πρόεδρο. Τα Γιάννινα έπαιζαν τότε στη Β’ Εθνική, αλλά είχαν ρόστερ Α’ Εθνικής και ήξερα ότι θα ανέβουμε αργά ή γρήγορα.

Στην Α’ ξεκινήσαμε με τον Ντεμόλ και μετά με τον Αναστασιάδη η ομάδα πήρε τα πάνω της. Ο κ. Αναστασιάδης όταν πρωτοήρθε ρώτησε τους πιο παλιούς τότε, Κώτσιο, Πάντο κτλ ποιες ομάδες λέγονταν ότι είναι οι πρώτες που θα πέσουν και του είχαν απαντήσει ότι μας θεωρούν πεσμένους. Τότε μας είπε ότι η ομάδα θα βγει Ευρώπη και πράγματι, λίγες ακόμα αγωνιστικές να είχαμε ίσως βγαίναμε».

Για την περίοδο Χριστόπουλου: «Εγώ που ανανέωσα, ο Πάντος και ο Ίλιτς ήμασταν οι παίκτες άνω των 24 ετών που δήλωσε ως μεταγραφές η ομάδα. Ο Πάντος ήταν παράδειγμα εργατικότητας, ο τρόπος που μιλούσε στους μικρούς και που δούλευε ήταν παράδειγμα για όλους. Έδινε την ψυχή του στο γήπεδο. Στα 35 του τον έβλεπες στο 100% στην προπόνηση και στα ματς, οπότε ένας πιτσιρικάς ήταν λογικό να ακολουθήσει κι αυτός τους υψηλούς ρυθμούς.

Είχαμε εκείνη τη χρονιά μια ομάδα με φιλοδοξίες, στις προπονήσεις πέφτανε κορμιά. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν την ομάδα, αλλά και η ομάδα τους βοήθησε να πάρουν μεταγραφή. Η ομάδα είχε φροντίσει να κάνει σκάουτινγκ όταν δεν πήρε αδειοδότηση και αυτό απέδωσε».

Για το τι καινούργιο είχε φέρει ο Χριστόπουλος: «Παίζαμε ποδόσφαιρο που το χαιρόσουν, γινόταν καλή ανάλυση του αντιπάλου, ενώ και ο Λεωνίδας Παπαδάκης μας βοήθησε πολύ στη φυσική κατάσταση».

Για την πιο δύσκολη χρονιά εκτός της περσινής: «Η χρονιά που ξεκινήσαμε με Ντεμόλ και μετά ήρθε ο Αναστασιάδης. Έφυγαν πολλοί παίκτες τον Δεκέμβριο, αλλά μετά είχαμε την ανάκαμψη και μπορεί να βγαίναμε Ευρώπη».

Για τη χρονιά που βγήκαν τελικά Ευρώπη: «Ήταν ένα δώρο, άσχετα αν είχαμε τερματίσει 6οι. Θέλω να κατακτάω μέσα στο γήπεδο αυτές τις θέσεις. Μας το χρωστούσε όμως η μοίρα».

Για την εμπειρία με την Οντ: «Φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Κερδίσαμε 3-0. Η Οντ ήταν πολύ καλή ομάδα, ίσως τους αιφνιδιάσαμε, ίσως έπαιξε ρόλο το γήπεδο, εμείς τότε ήμασταν σε καλή κατάσταση και κερδίσαμε. Στο δεύτερο ματς μπαίνουμε στο α’ ημίχρονο δεν μας κάνουν ούτε φάση και από το 60’ και μετά μας ανέτρεψαν το σκορ και τελικά πήγαμε παράταση, αλλά με τον Κούτρη βάλαμε το γκολ και προκριθήκαμε. Εκείνο το 30λεπτο όμως μέχρι το 90 ήταν το πιο δύσκολο».

Για το ποιο θεωρεί ως καλύτερο γκολ του: «Νομίζω αυτό με τον Πανιώνιο ήταν το καλύτερο, και είχα βάλει κι ένα με ανάποδο ψαλίδι με τον Εθνικό Αστέρα».

Για τους ποιους τρεις θα ήθελε συμπαίκτες τώρα: «Τον Κόντε στην επίθεση, τον Ντε Βινσέντι στο κέντρο και τον Μαυροπάνο στην άμυνα. Από τους τρεις καλύτερους που πέρασαν από τον ΠΑΣ».

Για τα πειραχτήρια των αποδυτηρίων: «Το δίδυμο Σκόνδρας-Μπέριος έκανε τρομερά πράγματα».

Για τον ΠΑΣ φέτος: «Την παρακολουθώ την ομάδα, είναι με διαφορά η καλύτερη στην κατηγορία. Ο προπονητής, το ρόστερ, ο τρόπος παιχνιδιού, μου αρέσουν οι νέοι, Λιάσος, Λώλης, βλέπω επίσης παιδιά που δεν έβαζαν εύκολα γκολ πέρυσι, φέτος να βάζουν, σημαίνει ότι δούλεψαν πολύ. Ελπίζω να ανέβει και να ξαναδούμε τον ΠΑΣ στη Super League».

Για το αν θα επέστρεφε στον ΠΑΣ: «Έχω άλλον ένα χρόνο σύμβόλαιο με την Κορόνα Κίελτσε, θα ήθελα όμως να κλείσω την καριέρα μου στα Γιάννενα. Βέβαια τι μας επιφυλάσσει το μέλλον δεν ξέρει κανένας».

Για την εμπειρία της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας: «Είχα κάνει σε 10 μέρες τον γύρο του κόσμου κάποια στιγμή με τα ματς που παίξαμε. Στο Confederations Cup στη Ρωσία είχαμε παίξει αντίπαλοι με την Πορτογαλία του Ρονάλντο».

Για τον Ντάσιο που πλέον είναι διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Είναι ένα παιδί που αγαπάει την ομάδα, πρέπει να είναι πάντα σε κάποιο πόστο, εύχομαι να πετύχει, ξέρει τα αποδυτήρια και τους παίκτες και πρέπει να έχει πάντα μία θέση».

Για τα σχέδιά του για το μέλλον: «Θα τιμήσω το συμβόλαιο που έχω στην Κορόνα, θα ανέβει και η οικογένεια, γιατί προς το παρόν μάς χάλασε τα σχέδια ο ιός. Λίγο πριν κλείσουν τα αεροδρόμια ήταν να έρθουν. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ όμως είναι η ομάδα που αγάπησα, έχω πολλούς φίλους, συμπαίκτες, όταν μιλάω για τα Γιάννενα λέω παντού τα καλύτερα».

Και το μήνυμά του στους φίλους του ΠΑΣ: «Να είναι κοντά στην ομάδα στα εύκολα και τα δύσκολα. Μπορεί κάποια στιγμή να τους στεναχώρησα, μπορεί να τους ικανοποίησα, αλλά έδινα πάντα τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο. Εύχομαι να ανέβει η ομάδα και να συνεχίσει την καλή πορεία της».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ