Ένα βίντεο από την ατομική του γυμναστική στο μπαλκόνι του σπιτιού του στα Γιάννενα ανέβασε στα social media ο Φάμπρι Κάστρο και αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η μάσκα που χρησιμοποιούσε. Οι περισσότεροι προφανώς θα θεώρησαν ότι είναι υπερβολικό να είναι κάποιος σπίτι και να προπονείται με μάσκα, ωστόσο δεν είναι μάσκα σαν αυτές που χρησιμοποιούνται πλέον καθημερινά από τον κόσμο όταν βρίσκεται σε χώρους συνωστισμού όπως super markets κτλ, αλλά για μία ειδική μάσκα περιορισμού του οξυγόνου που προσομοιάζει σε επίπεδο αναπνοών τις συνθήκες που θα βρει ένας αθλητής προπονούμενος σε μεγάλο υψόμετρο.

Πρακτικά, η μάσκα δημιουργεί «πνευμονική αντίσταση», μειώνοντας τη ροή του εισπνεόμενου αέρα οδηγώντας τους πνεύμονές του να εργαστούν σκληρότερα.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η χρήση της μάσκας αναγκάζει τον αθλούμενο να εκτελεί πληρέστερες και βαθύτερες αναπνοές, οδηγώντας το αποτέλεσμα της προπόνησης στη μέγιστη αποδοτικότητα αντοχής (μείωση μέγιστης καρδιακής συχνότητας, αύξηση συγκέντρωσης αιμοσφαιρίνης και ερυθρών αιμοσφαιρίων, αύξηση του αριθμού των μιτοχονδρίων καθώς και των αερόβιων ενζύμων των μυών). Παράλληλα μειώνει στο μισό ένα χρονοβόρο και κοπιαστικό πρόγραμμα.

Στην ανάρτησή του ο Κάστρο έγραψε ότι πλέον μπορεί να κάνει δυσκολότερη την προπόνησή του με τη νέα μάσκα προπόνησης και ευχαρίστησε το φυσιοθεραπευτικό κέντρο του Φίλιππου Σκόρδου που συνεργάζεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα.