image description

Νέα έκκληση προς τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό, ενόψει και του Πάσχα απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σχολίασε ότι η εικόνα της χώρας μας και της πόλης των Ιωαννίνων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες περιοχές που έχουν πληγεί. «Πρώτη φορά διακρινόμαστε για τη θετική μας στάση ως χώρα και αυτή την καλή εικόνα μπορούμε να τη διατηρήσουμε, αρκεί να συμμορφωθούμε στις οδηγίες των ειδικών. Να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, ώστε όταν τελειώσει ο μήνας Απρίλιος να βγούμε με προσοχή στο ‘ξέφωτο’» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπου παρατηρείται συνωστισμός, ο Δήμαρχος τόνισε ότι εξετάζονται καθημερινά τα νέα δεδομένα και είναι πολύ πιθανό να συμβεί.

Απαντήσεις στην κριτική

Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που ασκήθηκε στην Δημοτική Αρχή, με αφορμή την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας και απολύμανσης των κάδων, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα θέμα υψίστης σημασίας, το οποίο έπρεπε να επιλυθεί. «Η αρμόδια υπηρεσία αδυνατούσε να υλοποιήσει το έργο πλυσίματος των κάδων, γι’ αυτό και προχωρήσαμε την ανάθεση σε ιδιώτη».

Όσον αφορά τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για την ανακούφιση των συμπολιτών μας από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή εξάντλησε τις προβλέψεις της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την πρώτη δέσμη μέτρων, μέτρα που θα αναπροσαρμοστούν ανάλογα με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν. «Καλέσαμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους, όπως και έπραξαν, προτάσεις που θα συζητηθούν και θα εξεταστούν στις επόμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει από το κεντρικό κράτος να στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ώστε να καταφέρει να σταθεί όρθια» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν θα σταθεί σε φθηνή δημαγωγία, καθώς τα μέτρα ανακούφισης δεν αντιστοιχούν μόνο σε επιδοματική πολιτική, αλλά σε επανεκκίνηση της οικονομίας της πόλης την επόμενη ημέρα, μέσω απαραίτητων για τη βελτίωση των συμπολιτών μας έργων. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα κινηθεί το επόμενο διάστημα και η Δημοτική Αρχή.