Παίκτες έρχονται και παρέρχονται στις ομάδες, κάποιοι όμως καταφέρνουν να μείνουν στην ιστορία τους, όχι μόνο για την παικτική τους αξία, αλλά και για την προσωπικότητα ή το ήθος και ο Τάσος Πάντος συγκαταλέγεται αδιαμφισβήτητα στις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο χαρακτηρισμός «ψυχάρα» τον συνόδευε από τότε που έπαιζε στον Ολυμπιακό, αλλά την επιβεβαίωσε και στον ΠΑΣ, αποτελώντας υπόδειγμα επαγγελματία για κάθε ποδοσφαιριστή που έπαιξε δίπλα του.

Μετά από μία 7ετή καριέρα στον Ολυμπιακό, όπου πανηγύρισε κατακτήσεις τροπαίων και συμμετείχε σε σπουδαίες ευρωπαϊκές πορείες, ο Πάντος αποφάσισε στα 34 του να υπογράψει συμβόλαιο στον ΠΑΣ Γιάννινα για να κλείσει εδώ το ποδοσφαιρικό του ταξίδι, λόγω και της καταγωγής από τα Κούρεντα. Ήταν μία συναισθηματική απόφαση, από την οποία όμως δεν έλειψε το πάθος, ο δυναμισμός, το ηγετικό προφίλ στα αποδυτήρια και στο γήπεδο και φυσικά ο επαγγελματισμός, στοιχεία που εκτιμήθηκαν δεόντως από τον κόσμο.

Μάλιστα η απόφασή του το καλοκαίρι του 2010 να έρθει στον ΠΑΣ δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, γιατί η ομάδα μόλις είχε υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική και ο «Παντούρου» καλούταν να προσαρμοστεί σ’ ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, που θα τον γυρνούσε σε εποχές της Προοδευτικής. Παρ’ όλα αυτά ήρθε, άλλαξε ακόμα και θέση, γιατί αγωνίστηκε ως στόπερ κυρίως την πρώτη χρονιά, αντί δεξί μπακ που έπαιζε στον Ολυμπιακό και η βοήθειά του αποδείχτηκε καθοριστική για την επάνοδο στη Super League.

Οι επόμενες δύο σεζόν στη Super League ήταν αυτές που «απογείωσαν» τον ΠΑΣ αγωνιστικά και ο Πάντος πανηγύρισε την 5η θέση τη χρονιά 2012-2013 που θα έβγαζε τον ΠΑΣ Ευρώπη, αν δεν υπήρχε το «στοπ», λόγω έλλειψης άδειας.

Το τέλος εκείνης της χρονιάς τον βρήκε να «κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, παρά το γεγονός ότι διοίκηση και  κόσμος προσπάθησαν να τον μεταπείσουν.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε σε 89 παιχνίδια. Γκολ μπορεί να μην πέτυχε όπως δεν πέτυχε και με τον Ολυμπιακό, αλλά έδωσε 5 ασίστ και στάθηκε «βράχος» στην άμυνα σε όποια θέση της κι αν χρησιμοποιήθηκε, όποιον κι αν είχε δίπλα του στο διάστημα που έπαιξε ως στόπερ.

Τα τελευταία χρόνια ο Πάντος αποτελεί μέλος του τεχνικού επιτελείου των Ακαδημιών του Ολυμπιακού προσφέροντας από διάφορα πόστα. Από τον Οκτώβριο του 2019 είναι συνεργάτης του Νικοπολίδη στην Κ19 του Ολυμπιακού.

Στα παρακάτω βίντεο μερικές από τις ασίστ του Πάντου με τον ΠΑΣ, με σημαντικότερη εκείνη στον Ίλτς στον ματς με την Κέρκυρα, που έστειλε τους Γιαννιώτες για πρώτη φορά σε play-offs της Super League.