Σε μια περίοδο που οι ανάγκες των νοσοκομείων για αίμα είναι πολύ μεγάλες, η πρωτοβουλία της ΕΠΣΗΠ να προχωρήσει σε εθελοντική αιμοδοσία στον πολυχώρο «Δ. Χατζής» στα παλιά σφαγεία αποδείχτηκε σημαντική, καθώς η συμμετοχή της αθλητικής οικογένειας του ερασιτεχνικού αθλητισμού ήταν πολύ μεγάλη.

Η εθελοντική αιμοδοσία συνεχίζεται ως τις 3 το μεσημέρι, ενώ το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ, Κώστας Βρακάς, έκανε και την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανταπόκριση όλων των παραγόντων και όλης της αθλητικής οικογένειας, ποδοσφαιριστών, προπονητών, διαιτητών και δημοσιογράφων, ήταν πολύ μεγάλη. Όλος ο κόσμος του ερασιτεχνικού αθλητισμού συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία και έδειξε ότι είναι δίπλα σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες και επιδεικνύει αλληλεγγύη, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Περνάμε κάποιες δύσκολες στιγμές και είναι ευκαιρία να γίνει συνείδηση η αιμοδοσία, γιατί τα νοσοκομεία μας έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες.

Ως ΕΠΣΗΠ έχουμε κάνει αρκετές τέτοιες προσπάθειες και το θεωρούμε καθήκον μας να το συνεχίζουμε. Οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει πρέπει να το κάνει και όταν οι εποχές είναι πολύ δύσκολες πρέπει να βοηθάμε ακόμα περισσότερο είτε από το υστέρημα είτε από το περίσσευμά μας. Είναι καθήκον όλων μας να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη που είναι από τις πιο βασικές αρχές της ζωής μας».

Ρεπορτάζ: Μ. Τσάγκας

Κάμερα: Σάκης Σούλης