Εν όψει της εορτής του Πάσχα, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις έστειλαν, όπως κάθε χρόνο, τα εορταστικά τους μηνύματα προς τους πολίτες.

Περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης

Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες,

Σήμερα γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά με την ίδια πνευματικότητα.

Το γιορτάζουμε μέσα στα σπίτια μας, χωρίς επισκέπτες, χωρίς τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ζουν και εργάζονται σε άλλες περιοχές.

Είναι το λιγότερο που στερούμαστε, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες συνέπειες που έχει η πανδημία του κορονωϊού.  Μια πανδημία που σαρώνει την υφήλιο, που αφαίρεσε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, με εκατοντάδες χιλιάδες να νοσούν, ισχυρές οικονομίες να έχουν τιναχτεί στον αέρα και προηγμένα συστήματα υγείας να έχουν καταρρεύσει.

Η πανδημία απέδειξε πόσο τελικά ανίσχυρη είναι  η ανθρωπότητα  μπροστά σε μια πανδημία, σε ένα φαινόμενο που ξεπερνά την ανθρώπινη φύση.

Έδειξε όμως και το τι μπορεί να πετύχει μια κοινωνία αν είναι οργανωμένη, διορατική, αποφασιστική και πειθαρχημένη. Κι εδώ η Ελλάδα ήταν πρωτοπόρα.

Το Πάσχα, είναι η κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης. Το μήνυμά της είναι διαχρονικό,  πνευματικό αλλά και κοινωνικό.

Συνηθίζουμε να λέμε, πως μετά το Γολγοθά των καθημερινών προβλημάτων ακολουθεί η χαρμόσυνη περίοδος, η περίοδος της Ανάστασης. Και το μήνυμα αυτό το χρειαζόμαστε  τώρα,  όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια.

Να είστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος, έστω και αν η διάρκεια  της κρίσης θα είναι μακρύτερη. Έστω  και αν χρειαστεί να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο αγώνα για να μπούμε ξανά σε αναστάσιμη πορεία.

Η σκέψη μας σήμερα στρέφεται σε όλους εκείνους που σήμερα είτε νοσηλεύονται, είτε βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό: Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καρτερία, ώστε   να επανέλθουν γρήγορα  υγιείς σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Σκεφτόμαστε επίσης εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά της νόσου:  Στους ιατρούς, στους νοσηλευτές, στους αστυνομικούς,  στους πυροσβέστες, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στη διατροφική αλυσίδα, σε όλόυς που έχουν σχέση με το συντονισμό των ενεργειών κατά του κορωνοϊού.

Σκεφτόμαστε και σε όσους έχουν ανάγκη και σε εκείνους που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα λήξης του συναγερμού.

Το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα να τους πούμε, είναι να πάρουν δύναμη από το μήνυμα της Ανάστασης και να μη χάσουν το κουράγιο και την υπομονή.

Όλοι μαζί, όπως και μέχρι σήμερα, θα δώσουμε τη «μάχη» για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε το καθήκον της σε ο, τι αφορά την προετοιμασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στηρίζοντας τις δημόσιες δομές Υγείας, λαμβάνοντας και  τα αναγκαία μέτρα σε διοικητικό επίπεδο.

Η Ήπειρος είναι από τις Περιφέρειες που μέχρι και σήμερα έχει ελάχιστα κρούσματα.  Κι αυτό επιτεύχθηκε με τη συνεργασία όλων σας. Στο χέρι μας είναι να μη χαλάσουμε την εικόνα τις επόμενες ημέρες.

Κάνουμε υπομονή και σε λίγες ημέρες θα μπορούμε να γιορτάσουμε με τους φίλους μας, να εργαζόμαστε όπως και πριν.

Εύχομαι σε όλους η Ανάσταση του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές μας, να δυναμώνει τον καθημερινό μας αγώνα και   να μας χαρίζει υγεία, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά.

 

Δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ

Αγαπητοί συμπολίτες

Το Πάσχα σε όλο τον κόσμο είναι εορτή νίκης και λύτρωσης από τα δεσμά του θανάτου, διάβασης από τον θάνατο τη ζωή. Το «Χριστός ανέστη» είναι ένας αληθινός θούριος νίκης.

Το ελληνικό Πάσχα ειδικότερα είναι ο εορτασμός αυτής της νίκης μέσα στο κάλλος της ελληνικής φύσης, συντροφιά με συγγενείς και φίλους. Φέτος τα εξωτερικά στοιχεία της εορτής του Πάσχα έχουν αλλάξει εντελώς, σε όλο τον πλανήτη.

Καλούμαστε να το εορτάσουμε με τις εκκλησίες κλειστές, χωρίς γλέντια και χορούς, κλεισμένοι στο σπίτι. Ο εσωτερικός όμως πνευματικός πυρήνας της εορτής όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά αποκτά φέτος μεγαλύτερη ένταση.

Θα τιμήσουμε την εορτή της νίκης κατά του θανάτου, προασπίζοντας τη ζωή, τη  ζωή τη δική μας, της οικογένειάς μας και των συνανθρώπων μας, ιδίως των πιο ευάλωτων από αυτούς: των παππούδων και των γιαγιάδων μας και αυτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Θα μείνουμε σπίτι, όχι επειδή είμαστε ακοινώνητοι, αλλά επειδή, αντίθετα, είμαστε κοινωνικοί και νοιαζόμαστε για τους άλλους και τη ζωή τους. Δεν πρόκειται για μόνωση εγωισμού, αλλά ευθύνης και μέριμνας για τον συνάνθρωπο.

Δεν πρόκειται για απόσταση αδιαφορίας, αλλά για απόσταση προστασίας και αγάπης. Ας γιορτάσουμε αυτές τις μέρες με την κρυφή χαρά μέσα μας ότι συμβάλλουμε και εμείς στη νίκη της ζωής!

Καλή Ανάσταση!

Και του χρόνου όλοι μαζί!

 

Ορίζοντες Ηπείρου

Το πασχαλινό μήνυμα από τον κ. Ριζόπουλο σε βίντεο ΕΔΩ

 

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Το φετινό Πάσχα δεν είναι σαν αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα όλοι εμείς και οι προηγούμενες γενιές. Αυτό το Πάσχα είναι Πάσχα ευθύνης για όλους μας και αυτό έχει να κάνει με την προστασία της υγείας. Το σπουδαίο σ’αυτή την περίπτωση είναι να μην λείψουν ζωές, ή τουλάχιστον να περιοριστούν στο ελάχιστο οι απώλειες για να μην υπάρξει πόνος.

Μέλημά μας αυτή τη στιγμή να μειώσουμε με τις πράξεις μας τους κινδύνους από την εξάπλωση του κορωνοϊού για να τελειώνουμε όσο πιο νωρίς γίνεται από τη μάστιγα της εποχής, για να βγούμε στο ξέφωτο απαλλαγμένοι από νωρίς από αυτό το επιδημικό φαινόμενο που παρατηρείται παγκοσμίως εδώ και καιρό και να διαβούμε όλοι μαζί τον Γολγοθά που θα μας οδηγήσει στην προσδοκώμενη Ανάσταση. Ευθύνη όλων μας η πιστή εφαρμογή των οδηγιών των υπευθύνων του χώρου υγείας και όχι η αυθαίρετη καταστρατήγηση αυτών.

Υποχρέωση όλων μας να συγχαρούμε όλους όσους αυτό τον καιρό βρίσκονται πρώτη γραμμή στην προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας. Επίσης, ευχαριστίες στα σώματα ασφαλείας και όλους όσους φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης μας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τέλος, ευχαριστίες και στους εργαζομένους στα super markets και τα φαρμακεία, που όλο αυτό το διάστημα προσφέρουν υπηρεσίες προς τους πολίτες.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βγούμε από αυτό το άσχημο όνειρο και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και την καθημερινότητά μας αλώβητοι από την επιδημία!

Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

 

Ενότητα Πολιτών

Αγαπητοί συνδημότες,

Το φετινό Πάσχα, είναι τόσο διαφορετικό.

Οι συνθήκες μας επιβάλλουν να γιορτάσουμε τη μεγάλη αυτή γιορτή της ορθοδοξίας από το σπίτι.

Ας βαδίσουμε όλοι, με τον δικό μας τρόπο και την ευλάβεια που επιβάλλεται, στην πορεία προς την Ανάσταση, με την ελπίδα ότι αυτή θα συνοδευτεί σύντομα από την επαναφορά της ζωής μας σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Η παράταξή μας, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί με υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα που επέφερε η πανδημία, με την αίσθηση ότι ετούτη την περίοδο αυτό που προέχει είναι η κοινή προσπάθεια για να βγούμε στο φως με τις λιγότερες απώλειες.

Ευχόμαστε το Φως της Ανάστασης να λαμπρύνει το νου μας και να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε δρόμους φωτεινούς, αλληλέγγυους και δημιουργικούς.

Να κάνουμε πρώτο μέλημα στις ζωές μας τον άνθρωπο και το περιβάλλον του

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση, με υγεία πάνω απ’ όλα.

Ο επικεφαλής Θωμάς Μπέγκας