Στον έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκε στο κάθισμα του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης. Το όπλο ήταν παραποιημένο και μάλιστα στη θαλάμη του είχε εννέα (9) συνολικά φυσίγγια, έτοιμα προς χρήση, για την θήρα τριχωτού θηράματος, ενώ στην κάνη του όπλου είχε προσαρμοστεί και ένας φακός μεγάλης εμβέλειας.

Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και σε βάρος του ατόμου ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος δράστης έχει απασχολήσει πολλές φορές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, και μάλιστα όχι μόνο στην περιοχή ευθύνης και αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ, αλλά και σε όμορες περιοχές.

Επίσης, στον οδηγό του οχήματος επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, από την ΕΛ.ΑΣ για άσκοπη μετακίνηση.

Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής βρέθηκε σε αγροτική περιοχή της ΤΚ Δωδωνούπολης, του Δ. Δωδώνης, όπου ακολουθώντας ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν στο οδόστρωμα, έφτασε σε παρακείμενη καλύβα, όπου και εντοπίστηκε ένας θηρευμένος αγριόχοιρος. Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση, και έπειτα από λίγη ώρα εισήλθε σε αυτό 1 άτομο, το οποίο και ομολόγησε για την πράξη του.

Το ζώο κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, που επιβεβαίωσε, ότι φέρει τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Σε βάρος του ατόμου ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκε ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Πηγή: epiruspost.gr