Άμεσα συνδέει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το θέμα της αναδιανομής των τηλεοπτικών εσόδων με τις αλλαγές που έχουν προταθεί για τη διαιτησία, ώστε αυτή να καταστεί επαγγελματική. Βάσει του σχεδίου των “11”, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαιτησία και για την αναδιανομή των τηλεοπτικών που θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα στις μικρότερες ΠΑΕ, αλλά η “πράσινη” ΠΑΕ θέλει να υλοποιηθεί το σχέδιο ταυτόχρονα σε όλα τα σκέλη του.

Ως γνωστόν η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ και πολύ δύσκολα θα θελήσει να την “αποχωριστεί”, γι’ αυτό άλλωστε και η πρόταση της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ για υποβιβασμό της Ξάνθης, συνδέθηκε εξ’ αρχής με το γεγονός ότι ο Πανόπουλος πρωτοστάτησε στο σχέδιο των “11”.

Η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Επί της από 24/5/2016 επιστολής της Super League, με την οποία απεστάλη σχέδιο τροποποίησης της εξωεταιρικής συμφωνίας προς υπογραφή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και διά της παρούσης τη σαφώς διατυπωθείσα θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τόσο κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 12/4/2016, όσο και κατά τις επακολουθήσασες συναντήσεις επιτροπών, την οποία μάλιστα έχουν ενσωματώσει ως πρώτιστο ζήτημα ΠΑΕ μέλη που ηγήθηκαν της πρωτοβουλίας ενιαίας πρότασης για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι προ πάσης για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και προϋπόθεση αυτής αποτελεί η αποτελεσματική επίλυση του μείζονος ζητήματος της διαιτησίας. Συνεπώς, εκλαμβάνουμε ότι το σχέδιο έχει αποσταλεί ενημερωτικά και εκκρεμεί η υπογραφή του μέχρις επιτυχούς επιλύσεως της τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας της διαιτησίας στο πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο συνεταιρισμός μας».