Το πρωτόκολλο που το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο (CSD) έστειλε στο Υπουργείο Υγείας , για την επανέναρξη του ποδοσφαίρου στην Ισπανία, όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα As, είναι ένα έγγραφο 25 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς τη σταδιακή επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις. Χωρίζεται σε τέσσερα βασικά στάδια μιας εβδομάδας και έχει σχεδιαστεί για επιστροφή στο πρωτάθλημα μεταξύ 5 έως τις 12 Ιουνίου. Οι φάσεις που αναφέρει το πρωτόκολλο:

1. Εξετάσεις  πριν από την επιστροφή στη δραστηριότητα για το λεγόμενο «προσωπικό της πρώτης ομάδας».
2. Ολο το προσωπικό της πρώτης ομάδας  πρέπει να έρχεται στις εγκαταστάσεις ανά διαστήματα σε ομάδες έως 10 ατόμων, προστατευμένο με γάντια και μάσκα, την οποία θα φοράει σε όλους τους χώρους προπόνησης εκτός από το γήπεδο, στην περίπτωση των ποδοσφαιριστών. Δεν επιτρέπεται το ντους στο εκπαιδευτικό κέντρο. Τα φρούτα επίσης δεν επιτρέπονται στα αποδυτήρια.
3. Το γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου  θα θεωρείται περιοχή κινδύνου, επομένως θα επιτρέπονται μόνο δύο παίκτες στις εγκαταστάσεις του, οι οποίοι πρέπει επίσης να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση . Το πρωτόκολλο συνιστά να μην χρησιμοποιείτε το γυμναστήριο στα δύο πρώτα στάδια.
4. Η προπόνηση στο γήπεδο θα χωριστεί σε ομάδες έξι παικτών, οι οποίες θα μπορούσαν να επεκταθούν σε οκτώ στο δεύτερο στάδιο. Συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιριστών και των προπονητών, δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότερα από δέκα άτομα στο γήπεδο.
5. Στο τέταρτο στάδιο, την τελευταία εβδομάδα πριν ξεκινήσουν οι αγώνες (πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου), θα μεταβούν οι παίκτες και προπονητές σε ξενοδοχείο που βρίσκεται πλησιέστερα στο κέντρο προπόνησης είτε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, εάν υπάρχουν. Θα λειτουργήσει σε περιορισμό και κλειστό στις εξωτερικές επαφές.
6. Οι εξετάσεις θα γίνουν  κατά τη διάρκεια των τεσσάρων σταδίων του πρωτοκόλλου, σύμφωνα με τα κριτήρια και τη συχνότητα που θα διατάξει ο γιατρός. Σε περίπτωση κρούσματος,  θα ενημερωθεί η LaLiga, ώστε να μπορέσει να ενημερώσει τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες θα αποφασίσουν σχετικά με τη διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ