Με πολλά ανοιχτά ζητήματα προς συζήτηση προσέρχεται σήμερα (Τρίτη) στην τηλεδιάσκεψη με τον Λευτέρη Αυγενάκη η 7μελης επιτροπή που όρισε η Super League 2 και η Football League.

Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, ποια θα είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα απαιτηθούν και πως θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σ’ αυτά οι ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα ανοιχτό είναι το ζήτημα των τηλεοπτικών, καθώς η ΕΡΤ δεν πρόκειται να καταβάλει τις δύο τελευταίες δόσεις αν δεν παιχτεί ποδόσφαιρο.

Η αναδιάρθρωση είναι επίσης ένα θέμα που θα τεθεί και μάλιστα με ισχυρά επιχειρήματα, καθώς αποδείχτηκε περίτρανα πως η δημιουργία της Super League 2 ήταν μία «έμπνευση» του Βασιλειάδη με παταγώδη αποτυχία, κάτι που φάνηκε από την απογοητευτική προσέλευση των φιλάθλων, λόγω της χαμηλής ανταγωνιστικότητάς του. Θα συζητηθεί το ενδεχόμενο για 18 ομάδες, αλλά αυτό δεν μπορεί να το επιβάλει ο Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός απλώς έδωσε τη δυνατότητα στις λίγκες και την ΕΠΟ μέσω τροπολογίας να τροποποιούν τις φετινές τους προκηρύξεις, αλλά το να αποδεχτούν τα 3/4 της Super League 1 να γίνουν 18 οι ομάδες της είναι τελείως ανέφικτο. Αντιθέτως το σενάριο για 16 παίζει με περισσότερες πιθανότητες.

Επίσης, από τη Super League 2 θα τεθούν και θέματα οικονομικής φύσεως, αφού αναμένεται τα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους και θα υπάρχει οπωσδήποτε μία απώλεια εσόδων, γι’ άλλες ομάδες μεγαλύτερη και άλλες μικρότερη.

Τέλος, η Super League 2 έχει ζητήσει τηλεδιάσκεψη και με τον ΠΣΑΠ, όπου προφανώς θα προσπαθήσει να θέσει ζητήματα μείωσης συμβολαίων. Μέχρι στιγμής δεν έχει κλειστεί κάποιο ραντεβού.

Στο μεταξύ, η Super League 1 μετέθεσε για Τετάρτη τη συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να έχει προηγηθεί το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και η εξειδίκευση των μέτρων σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων.