Δεδομένου ότι ήδη απαγορεύσεις της κυκλοφορίας όπως στην παραλιακή της Θεσσαλονικής έχουν αρθεί, η παράταξη του κ. Ριζόπουλου ζητεί με επιστολή της από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου την εισήγηση στην Πολιτική Προσασία για άμεση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε παραλίμνιο, δασύλλιο Φρόντζου και παράδρομους της Περιφερειακής οδού.

Αναλύτικα η επιστολή:

Κ. Περιφερειάρχα,

Χριστός Ανέστη! Εύχομαι υγεία και καθαρό μυαλό.

Με κοινό αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών επιβλήθηκαν ειδικοί περιορισμοί και απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων.

Δεν θα μπω αυτή τη στιγμή στη διαδικασία σχολιασμού της συγκεκριμένης απόφασης διότι θεωρώ ότι την αποτίμηση και αξιολόγηση για τη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας οφείλουμε να την κάνουμε συνολικά στη ώρα της.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή το συγκεκριμένο μέτρο υλοποιήθηκε όχι με εντολή της Πολιτικής Προστασίας αλλά με προτροπή της Περιφέρειας και του Δήμου, ζητώντας νομιμοποίηση από την κεντρική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή έχει γίνει η άρση της απαγόρευσης ακόμα και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου η κατάσταση ήταν πιο επίφοβη, δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο για τον οποίο εξακολουθεί να ισχύει στη δική μας περίπτωση ακόμη.

Στη ζωή, η κοινή λογική απαντά στην πολιτική. Σήμερα οι Γιαννιώτες περπατούν παντού, είμαστε σε άλλη φάση του ιού και σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή να αποδείξουμε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου που έχουν αντιληφθεί τις υποχρεώσεις τους.

Είναι σαφές πως όλοι -και ειδικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες- γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο covid-19 δεν σταματά να αποτελεί απειλή και ότι επιβάλλονται αυξημένα μέτρα προστασίας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα τμήματα της πόλης δεν έχει καμία ουσία.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας προκειμένου να επανέλθει η πόλη της φυσιολογική της λειτουργία.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Ριζόπουλος