Ουδέν νεώτερον για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 γυναικών, με τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Γιώργο Σιαμέτη, να τονίζει στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και την εκπομπή Girls Power ότι πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, οπότε θα πρέπει να αποφασιστεί από την Ομοσπονδία αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση ή θα τελειώσει η σεζόν με βάση τη βαθμολογία που είχε διαμορφωθεί ως την 20η αγωνιστική κι ενώ απέμεναν άλλες δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος.

Αναλυτικά όσα είπε στη Ζωή Καλύβα:

Για το αν υπάρχουν νεότερα ως προς το τι θα γίνει με την Α1 μπάσκετ γυναικών: «Λίγο πριν σταματήσει το πρωτάθλημα της Α1 των γυναικών είχαμε μπει σε μια διαδικασία ότι η ομάδα θα συμμετείχε στα play-out και θα πάλευε για την παραμονή της, οπότε είχαμε ρίξει το βάρος να προετοιμάσουμε τα κορίτσια ψυχολογικά και σωματικά για να αντεπεξέλθουν σ’ αυτό το κομμάτι της σεζόν. Η ομάδα προετοιμαζόταν καλά, αλλά τώρα μείναμε μετέωροι.

Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα επίσημη ενημέρωση από την Ομοσπονδία για το τι θα συμβεί με το πρωτάθλημα. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια και περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει αναδιάρθρωση ή αν θα πέσουν οι ομάδες με βάση την τωρινή κατάσταση».

Για το ποιο θα ήταν το καλύτερο σενάριο από τα δύο για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις έτσι όπως είναι τα οικονομικά. Πριν 1,5 μήνα θα ήθελα να μείνει η ομάδα Α1, αλλά με την οικονομική κατάσταση που ενδέχεται να προκύψει θα είναι δύσκολα τα πράγματα για πολλές ομάδες. Πρέπει να αποφασίσουν οι υψηλά ιστάμενοι για το τι θα γίνει».

Για το αν επικοινωνεί με την ομάδα στο διάστημα της καραντίνας: «Είναι μια περίοδος κυρίως υπευθυνότητας του αθλητή αυτή που διανύουμε. Ο αθλητής πρέπει να κάνει το διαιτητικό του πρόγραμμα, να τρέχει στον δρόμο όπου επιτρέπεται κτλ. Όμως είμαστε 2 μήνες εκτός δράσης πλέον, οι αθλητικοί χώροι θα αργήσουν να ανοίξουν και θα είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή των αθλητών και αθλητριών σε μια κανονική κατάσταση, γι’ αυτό και λέω ότι οι υψηλά ιστάμενοι πρέπει να λάβουν πολλά πράγματα υπόψη τους πριν πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις».

Για το που δίνει βαρύτητα αυτή τη στιγμή ο ΠΑΣ WBC: «Τη μεγαλύτερη βαρύτητα τη δώσαμε στα μικρά παιδιά. Δεν ξέρουμε αν θα γίνουν τα προκριματικά των νεανίδων, γιατί παίζει ρόλο και στη μοριοδότησή τους στις πανελλήνιες».

Για το πώς πέρασε ο ίδιος την περίοδο της καραντίνας: «Στην αρχή έλεγα ότι μπορεί να αγγίξει το όριο της τρέλας τόσο μεγάλο διάστημα απομόνωσης, αλλά περνώντας ο χρόνος διαπίστωσα ότι είχα την ανάγκη ψυχικά και σωματικά να ξεκουραστώ. Ρόλο έπαιξε και η σύζυγός μου, η καθημερινότητά μας ήταν ωραία και εν τέλει δεν κάναμε και κάτι εξωπραγματικό μένοντας απλά μέσα στο σπίτι μας.

Τώρα όμως νομίζω ότι αρχίζουν τα δύσκολα. Τα έξοδα των επιχειρήσεων τρέχουν και από Δευτέρα θα αρχίσουν πάλι τα άγχη».

Για τον κόσμο του ΠΑΣ που γέμιζε το Νέο κλειστό σε όλα τα ματς: «Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα έχει αντίκτυπο στον κόσμο, όλοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια, ασχέτως αποτελέσματος και ξέρουν πόσο πολύ προσπάθησαν τα κορίτσια μέσα στα παρκέ. Τους ευχαριστούμε και είμαστε σίγουροι ότι η σχέση αυτή θα παραμείνει στενή».

Ακούστε όλη την εκπομπή