image description

Παραμένει προστατευμένη η Ήπειρος από τον κορωνοϊό, αφού συνεχίζουν να μην καταγράφονται νέα κρούσματα.

Αναλυτικά η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου,  μέχρι σήμερα (Τετάρτη 29 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από  τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

  1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο ασθενής από τα Ιωάννινα. Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και σήμερα πρόκειται να γίνει η μεταφορά του σε παθολογική κλινική.
  2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.
  3. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εβδομήντα επτά (77) νέα δείγματα. Τα δέκα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα εννέα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα πενήντα τρία  αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

   Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

  • Σήμερα 29/4 στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
  • Από το σύνολο των διακοσίων τριάντα εννέα (239) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

  • Σήμερα 29/4 στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
  • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πεντακόσια είκοσι ένα (521) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

 Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  • Ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
  • Στο Νοσοκομείο σήμερα δεν νοσηλεύεται περιστατικό SARS-COV-2, ενώ λήφθηκε και στάλθηκε ένα δείγμα περιστατικού που διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων  και αναμένονται αποτέλεσμα του δείγματος.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

  • Σήμερα 29/4 στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση
  • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά εβδομήντα ένα (71) δείγματα εκ των οποίων αναμένονται απαντήσεις για τα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.