Το 1969 μετά από τον ισόπαλο -στην παράταση- τελικό κυπέλλου Ελλάδος και καθώς ακόμα δεν ίσχυε η διαδικασία των πέναλτι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήγαν στη σέντρα του γηπέδου με τους διαιτητές, έστριψαν το νόμισμα και το τρόπαιο κατέκτησε ο Παναθηναϊκός!

Το 2020, 51 χρόνια μετά δηλαδή, θα ξαναδούμε κυπελλούχους με κλήρωση, όχι του κυπέλλου Ελλάδος όμως, αλλά του κυπέλλου της κάθε Ένωσης της ΕΠΟ, αφού η αγωνιστική δράση δεν θα συνεχιστεί και η ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι ομάδες που διεκδικούσαν ακόμα τον θεσμό θα μπουν σε κληρωτίδα.

Για την ΕΠΣ Ηπείρου το κύπελλο σε κλήρωση θα διεκδικήσουν Ανατολή, Χουλιαράδες, Νησί και Καστρίτσα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.