Από το Κ.Α.Σ. εγκρίθηκε με πολλούς επαίνους η μελέτη για το Τζαμί Καλούτσιανης, που εκπονήθηκε με τη συνεργασία Περιφέρειας και ΕΜΠ.  Ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου είπε ότι η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη επικοινώνησε μαζί του,  λέγοντάς του ότι η μελέτη ήταν εξαιρετική. «Πλέον οδηγούμαστε να προχωρήσουμε σε μελέτη εφαρμογής και σε τιμολόγηση, ώστε στη συνέχεια να βρεθούν με τη συνεργασία της Υπουργού οι πόροι», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Η προγραμματική Περιφέρειας- Δήμου Ιωαννιτών για τον ηλεκτροφωτισμό

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με το Δήμο Ιωαννιτών για το πρόγραμμα ELENA ανέφερε τα εξής:

«Όταν  υπογράφεται μια προγραμματική σύμβαση υπάρχει μια πνευματική ιδιοκτησία, η οποία σήμερα ανήκει στην Περιφέρεια. Κάποια στοιχεία που ζητήθηκαν τα δώσαμε στο Δήμο Ιωαννιτών. Τα  πάντα θα δοθούν όταν υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση και θα υπάρχει Επιτροπή Παρακολούθησης.  Τότε το δικό μας πνευματικό πόνημα θα ανήκει και στο Δήμο.  Η προγραμματική θα λύσει το όποιο  πρόβλημα. Καταλαβαίνετε ότι κάποια πράγματα έχουν και αρχή και κανόνες. Άλλωστε η κα Τ. Καλογιάννη έχει προωθήσει το πρόγραμμα και στα πλαίσια αυτά έχουν γίνει  οι ενέργειες».

Υπογραφή Προγραμματικής για τη μελέτη Σουλίου

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την υπογραφή στις 30 Απριλίου της Προγραμματικής Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ε.Μ.Π. σε ό, τι αφορά τη μελέτη για το Σούλι στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

«Είναι μια άλλη μεγάλη παράμετρος που θα βοηθήσουμε τον τόπο, ύστερα από πολλές άλλες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει για το Σούλι. Γνωρίζετε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής ο δρόμος από την Εγνατία Οδό στο Ελευθεροχώρι  προς την περιοχή του Σουλίου»,  πρόσθεσε.